Zacusca sarbeasca la tigaie

de mirela0911 in Zacusca, 27 Aug 2017 | 10934 vizualizari

 

Cat de sarbeasca e, nu stiu, gasisem reteta intr-o revista si am incercat-o. Este tare buna chiar daca e putin altfel decat zacusca ce o fac in mod obisnuit!
Se poate pregati si iarna daca vrei sa savurezi o zacusca proaspat facuta, se prepara rapid si nu este nevoie de multe ingrediente cantitativ.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc ceapa alba
  • 2 vinete mari
  • 4 rosii
  • 2 ardei kapia
  • sare, piper dupa gust
  • 1/2 lgt cuisoare macinata
  • 30 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca sarbeasca la tigaie:

Se coc vinetele, se curata de coaja, se lasa sa se scurga apoi se toaca marunt.

Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul la incins.

Ceapa se curata si se taie julienne. Se pune la calit in ulei. Se adauga apoi vinetele tocate marunt.

Rosiile se spala, se oparesc si se curata de piele. Se taie cubulete sau se zdrobesc cu furculita. Se pun peste vinete in tigaie si se amesteca. Se adauga putina sare si se amesteca.

Ardeiul kapia se spala, se curata de seminte si se taie betigase subtiri. Se pun peste amestecul din tigaie si se amesteca. Se lasa sa fiarba impreuna 30 de minute. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Spre final se adauga si cuisoarele. Se mai lasa cateva minute dupa care se stinge focul.

Se poate servi atat calda cat si rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ardeiul kapia se poate inlocui cu gogosari.

2

Daca nu va plac cuisoarele, se poate renunta la ele, desi acestea ii da un gust deosebit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca sarbeasca la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

anca_rm 1

28.08.2017, 10:06

ce harnica esti Mirela , o zacusca excelenta

Gherca Daniela 1

28.08.2017, 15:52

Merisor 1

30.08.2017, 21:25

Yummy!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de macrou