Zama speciala de cartofi

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 11 Dec 2015 | 6739 vizualizari

 

Speciala a iesit pe gustul meu. Am vrut o zama de cartofi dar nu de oricare, una asa  sa o tin minte. Diferenta de gust o aduce de aceasta data otetul de ardei iuti conservati si mustarul .

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg cartofi
  • 600 g costita afumata
  • 50 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 telina mica
  • 1 praz mic
  • 2 fire tulpini telina apio
  • 2 fire marar verde
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 cana smantana
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri otet de pe ardei iuti conservati
  • patrunjel verde
  • codite de ceapa verde
  • sare-optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama speciala de cartofi:

  1. Legumele se curata si se spala. Se toca marunt prazul  si ardeii.
  2. Telina si apio se toaca cuburi mici . Morcovul se taie rondele.
  3. Sotati usor prazul, morcovul, apio, telina si ardeii. Turnati deasupra 3 l apa.
  4. Splati costita afumata si o taiati felii subtiri mici pe care le increstati. Puneti mararul si cimbrul.
  5. Puneti costita la fiert [ aceasta de regula este foarte sarata asa ca nu este nevoie sa adaugati sare ]
  6. Intre timp curatati, spalati si taiati cuburi cartofii. Ii adaugati la fiert in 2-3 etape pe masura ce ii curatati. Asa veti obtine grade diferite de consistenta. Cei pusi la fiert la inceput vor ingrosa usor zeama fara sa fiti nevoiti sa mai folositi faina.
  7. Cand legumele sunt patrunse [ in aprox 20 minute ] se acreste cu otet de la ardei iuti conservati.
  8. Se amesteca smantana cu mustar, se dilueaza cu zeama fierbinte si se aduga in oala amestecand mereu.
  9. Gustati si adugati sare doar daca este nevoie .
  10. Serviti zama de cartofi improspatata cu patrunjel verde si codite de ceapa verde taiata.
  11. Noi am avut langa, ceapa verde, ceapa rosie, ardei iute, ridichi.

TIPS-URI

1

Daca folositi afumatura aceasta este foarte sarata . Gustati la sfarsit si daca este nevoie sarati .

2

Smantana intai se dilueaza cu zeama calda si apoi se adauga in zama/ ciorba pentru a preveni formarea cocoloaselor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama speciala de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Aurelia 07_07 1

17.01.2016, 20:30

Vai ce bunatate!

marius64 1

06.05.2018, 12:49

super aceasta ZAMA excelenta

mihaelar63 1

07.05.2018, 16:46

Multumesc pentru apreciere , Marius

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare