Zmeurata

de Rocsi in Bauturi, 28 Iul 2015 | 6173 vizualizari

 

O bautura aromata, fina, delicata, pentru doamne si domnisoare. Bine, o pot servi si domnii, dar trebuie sa fie facuta putin mai tarisoara pentru ei, sa o simta mai bine :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 kg zmeura bine coapta
  • 800 gr zahar
  • 700-800 ml alcool de 90 grade
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zmeurata:

Spalam zmeura usor, cu apa rece. Dar nu o spalam in exces pentru ca isi va pierde din aroma, doar putin. Luam un borcan mai mare de sticla, il spalam si il stergem cu un servetel curat. In el pune un rand de zahar, unul de zmeura, iar zahar, zmeura si tot asa pana terminam zmeura. Ultimul strat trebuie sa fie de zahar. Infiletam capacul la borcan (s-au punem un ceolofan daca nu are capac), il lasam in bucatarie. Invartim din cand in cand pentru a se topi zaharul, oricum se va topi foarte repede. A doua zi dimineata, cand zaharul este topit complet, punem alcoolul. Amestecam si lasam la macerat maxim o ora. Dupa acest timp scurgem zmeurata, aruncam fructele, iar bautura o pastram intr-o sticla, inchisa bine si la rece. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zmeurata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

02.08.2015, 10:01

Multumesc Andra

Gicuta 1

10.08.2015, 11:42

Ce-as bea si eu un pahar acum

Rocsi 1

10.08.2015, 20:39

Gicuta, vino la mine sa te servesc. Pun si un cub de gheata sa fie rece

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Zmeurata