Zucchini cheese balls

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2013 | 5622 vizualizari

 

Mereu mi-au placut dovleceii si sa experimentez diverse retete cu ei.Din copilarie mama imi facea rulouri din dovlecei umplute cu legume si rumenite la cuptor, chiftelute din dovlecei, ghiveci, si desigur dovleceii pane facuti uneori si salata cu otet.Apoi am crescut eu si am facut si sufleu din dovlecei precum si alte combinatii pornind de la retetele mamei.Azi va dau o reteta simpla de chiftelute de dovlecei in care am adaugat elemente noi, inspirata putin de aici: http://www.lifesambrosia.com/2009/02/zucchini-cakes-recipe.html

 

INGREDIENTE

  • ingrediente:•
  • 1 zucchni (dovlecel cu coaja verde inchis)mare razuit si scurs de apa (sau daca nu aveti puneti vreo 2 dovlecei mai mici cu coaja verde deschis, sunt foarte gustosi;)
  • 1 morcovel fraged razuit;
  • 1 varf de cutit de nucsoara praf
  • 1 fir ceapa verde tocat cu frunze cu tot
  • 1 fir usturoi verde tocat cu frunze cu tot
  • putin marar verde tocat marunt;
  • 100 g cascaval mai tare si sarat razuit
  • 100 g fulgi de porumb zdrobiti/pesmet mai mare grunjos
  • 1 praf de piper negru
  • 1 praf de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zucchini cheese balls:

Combina toate ingredientele intr-un castron și se amestecă bine.

Formati cu mana chiftelute si le tavaliti fie prin putina faina si le prajiti in putin ulei, la foc mediu pana se rumenesc,  aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte. fie le tavaliti prin fulgi de porumb maruntiti si le coaceti la cuptor in tava pe hartie de copt.
 

   

TIPS-URI

1

daca vi se pare prea moale compozitia , adaugati putina faina;

Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini cheese balls" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte