Bucataras

6

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE671
PRIETENI
Retete / Dulciuri

Rulouri cu scorțișoară - O rețeta ingenioasă pentru un desert rapid

In Dulciuri la 27 Mai 2024

Cum se prepară Rulouri cu scorțișoară - O rețeta ingenioasă pentru un desert rapid: Amestecă zahărul tos cu scorțișoara. Încălzește fiecare lipie, pe ambele părți, într-o tigaie, apoi unge-o cu unt și presară zahăr amestecat cu scorțișoară. Rulează...

Tartă fragedă cu nectarine - Rețeta rapidă și delicioasă

In Dulciuri la 22 Mai 2024

Cum se prepară Tarta fragedă cu nectarine - Rețeta rapidă și delicioasă:   Întinde foaia de aluat fraged și decupează un disc cu ajutorul unei farfurii mari. Din marginea rămasă, poți prepara fursecuri.   Așază foaia de aluat într-o tavă tapetată cu...

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

In Dulciuri la 20 Mai 2024

Iata cum se prepara Bomboane din biscuiti - Un desert delicios al copilariei: Macina grosier biscuitii cu ajutorul unui tocator.  Adauga putin lapte, crema de ciocolata, untul de arahide si cateva merisoare. Amesteca bine pana obtii o compozitie legata si omogena. Formeaza...

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

In Dulciuri la 12 Mai 2024

Cum se prepară Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar:     Mărunțește biscuiții, apoi toarnă peste ei untul topit și amestecă până se distribuie uniform. Într-un castron, pune crema de brânză, adaugă...

Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

In Dulciuri la 8 Mai 2024

Cum se prepara Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci Preîncălziți cuptorul la 190°C. Tăiați aluatul foietaj într-o formă potrivită și așezați-l într-o tavă de copt. Din aluatul de foietaj se taie cate o bordura de cca 2 cm, de jur imprejurul foii....

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

In Dulciuri la 7 Mai 2024

Cum se prepara Budinca de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor: Preîncălziți cuptorul la 190°C. Tăiați cozonacul în cuburi potrivite. Într-un bol, mixați spumă ouăle, adăugând un praf de sare, apoi adăugați...

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

In Dulciuri la 2 Mai 2024

Cum se prepara Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios: Începeți prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixati gălbenușurile cu zahăr pudră, apoi încorporați în ele brânza mascarpone. Mixati spumă albușurile, adăugând...

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

In Dulciuri la 2 Mai 2024

Cum se prepara Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă: Începeți prin a tăia rahatul în bucăți mici. Pregătirea Aluatului: Dacă folosiți aluat fraged dulce pregătit, pregătiți-l conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau folosiți rețeta preferată de...

Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant

In Dulciuri la 2 Mai 2024

Cum se prepara Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant: Puneți baconul într-o tavă de copt și băgați-l la cuptor, la 200 grade C, până devine crocant. După coacere, scoateți baconul și tocați-l mărunt. Prepararea ouălor: Începeți prin...

Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată

In Dulciuri la 2 Mai 2024

Iata cum se prepara Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată: Rumeniți ușor fulgii de migdale, apoi puneți-i deoparte.   Pregătirea Sosului de Caramel Sărat: Într-o cratiță, topiți zahărul la foc mediu, amestecând continuu până...

⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată

In Prajituri la 30 Apr 2024

Cum se prepară ⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată:     Într-un bol mare, mixați crema de fistic și branza mascarpone până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați zahărul pudră treptat și...

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

In Dulciuri la 29 Apr 2024

Preâncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius Tăiem perele pe jumătate și facem o mică scobitură cu un cuțit sau o linguriță pentru a îndepărta sâmburii. Așezăm jumătățile de pere într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le punem la cuptor...

Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros

In Dulciuri la 21 Apr 2024

Iata cum se prepara Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros: Topiți untul și ungeți fiecare foaie de plăcintă. Împăturiți în două primele două foi unse și asezați-le pe fundul unei forme de tort sau al unei tăvi cu pereți înalți, pe care o...

Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni

In Dulciuri la 19 Apr 2024

Iata cum se prepara Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni: Încălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Spălați și curățați căpșunile, apoi tăiați-le în bucăți și așezați-le într-o tavă termorezistentă. Presărați două linguri de zahăr...

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

In Dulciuri la 15 Apr 2024

Iata cum se prepara Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata: Incălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Într-un castron mare, amestecă brânza de vaci, ouăle, zahărul, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie până...

Reteta desert rapid cu miere si nuci

In Dulciuri la 3 Apr 2024

Iata cum se prepara Reteta desert rapid cu miere si nuci: Preîncălziți cuptorul la 180°C. Rulați foile de plăcintă, taiați-le în felii groase și puneți-le pe o tavă de brioșe. Cu o linguriță, turnați unt topit peste fiecare bucată de plăcintă....

Reteta de fursecuri de Craciun

In Prajituri la 7 Dec 2023

Iata cum se prepara Reteta de fursecuri de Craciun Preîncălzim cuptorul la 180°C. Așeazăm hârtie de copt pe tavă. Într-un bol mare, amestecăm untul și cu zahărul brun și zahărul vanilat. Adăugăm 2 gălbenușuri și amestecăm până când...

Reteta de prajitura invizibila cu mere

In Prajituri la 24 Noi 2023

Iata cum se prepara Reteta de prajitura invizibila cu mere: Porniți cuptorul la 180 de grade Celsius.  Curățați merele și tăiați-le felii subțiri și stoarceți zeama de la jumătate de lămâie peste ele și 5-10g de scorțișoară măcinată, după gust. Într-un...

Paste cu nuci, la cuptor

In Dulciuri la 30 Apr 2021

Pune pastele la fiert cu un praf de sare. Cand sunt gata fierte strecoara-le, adauga  putin unt, nucile macinate, esenta de rom si 1 lingura de zahar. Amesteca ingredientele. Mai lasa deoparte 2 linguri de nuca macinata pentru ornat pastele la final. Pregateste un vas de copt,...

Desert clafoutis cu fructe de padure

In Dulciuri la 31 Mar 2021

Incalzeste cuptorul la 180 grade C. Unge o forma de tarta circulara cu unt, apoi pune fructele de padure pe fundul tavii. Eu am folosit o combinatie de afine, zmeura si mure. Intr-un bol larg mixeaza zaharul cu ouale, iaurtul si esenta de lamaie. Adauga faina de alune de padure si un...

Desert tarta cu mere sau Gateau invisible

In Prajituri la 29 Ian 2021

Preincalzeste cuptorul la 200 grade C. Intr-un castron (sau in vasul mixerului) amesteca ouale  si zaharul, adauga si vanilia sau esenta de rom, in functie de aroma preferata si mixeaza bine pana cand amestecul devine usor spumos. Adauga untul topit si laptele. Pune apoi faina in...

Desert clatite cu mere rase sau Mere in pijamale

In Dulciuri la 15 Dec 2020

Da merele pe razatoarea mare si scurge-le usor daca au zeama prea multa. Pune-le intr-un castron mai mare, in care sa incapa toata compozitia pentru clatite cu mere. Pregateste aluatul de clatite: bate cele 2 oua, adauga laptele, un praf de sare, faina treptat, in ploaie, incat sa nu faca...

Orez cu lapte, piure de mar, granola si fructe de padure

In Dulciuri la 11 Oct 2020

Pune merele la copt, cu sau fara zahar peste ele. Eu as zice ca o lingura de zahar e suficient pentru mere usor acrisoare, iar daca folosesti mere mai dulci, cum sunt merele golden, nu e nevoie de pic de zahar. In timp ce se coc merele, pregateste orezul cremos cu lapte: pune orezul la fiert...

Desert tarta rustica cu gem de fructe de padure

In Dulciuri la 10 Sep 2020

Cum se face crusta pentru tarta: Amesteca untul cu zaharul pudra si praful de sare. Adauga oul, apoi incorporeaza faina alba, faina de migdale si alunele tocate. Formeaza o bila din aluat, pune-l in folie alimentara si pune-l la frigider pt 1 ora. Pregateste tava pt tarta:...

Desert Kaiserschmarrn sau clatite rupte

In Dulciuri la 19 Aug 2020

Inainte de a incepe prepararea clatitelor rupte, pune stafidele la inmuiat in rom. Sunt mult mai aromate. :D Bate ouale bine, pana devin pufoase, caci asta te va scuti de a separa albusurile de galbenusuri. Adauga praful de sare, 2 linguri de zahar pudra, 10 g de unt topit si amesteca....

Gem asortat de fructe de padure

In Dulceata / Gem la 15 Iul 2020

Spala sub un jet de apa fructele, rapid, sa nu-si lase in apa prea multa zeama. Pentru gemul de fructe de padure eu am combinat afine, mure si zmeura, dar poti adauga ce alte fructe de padure ai la indemana.  Sterilizeaza borcanele in care vei pune gemul. Pune zmeura, afinele si...

Desert tarta cu capsuni si faina de migdale

In Dulciuri la 31 Mai 2020

Separa albusurile de galbenusuri si taie capsunile. Mixeaza galbenusurile cu zaharul (facut pudra), adauga cele doua linguri de smantana, esenta de rom ( sau de migdale) si faina de migdale.  Bate albusurile spuma cu un praf de sare.   Incorporeaza treptat albusurile...

Desert Buchteln sau gogosi umplute cu Nutella, la cuptor

In Dulciuri la 13 Apr 2020

Pune intr-un castronel putin lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Amesteca si lasa 15 minute sa creasca.  Adauga peste faina, mixeaza usor, apoi incorporeaza pe rand celelalte ingrediente: galbenusurile de ou, laptele, zaharul, untul topit, esenta si nu uita praful de sare....

Chutney de ceapa rosie cu stafide

In Dulceata / Gem la 17 Mar 2020

Taie ceapa fideluta.  Incalzeste uleiul intr-un vas cu fundul gros si caleste usor ceapa, la foc mediu, amestecand mereu, pana devine sticloasa.  Adauga sarea, zaharul, stafidele, vinul, otetul balsmic si cuisoarele, amesteca si micsoreaza focul. Lasa sa fiarba pana zeama scade...

Desert Banana Bread

In Prajituri la 26 Ian 2020

Pune nucile intr-o tigaie sa se coaca putin - gustul nucii coapte e usor mai intens. Cand s-au racit toaca-le cu cutitul. Piseaza bananele, adauga untul topit, apoi ouale pe rand si esenta de vanilie. Amesteca pana se omogenizeaza.  Dupa cum am precizat si in introducere, nu am adaugat...

Afisate 1 - 30 din 135 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

O prăjitură n-ai da și tu...

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]