Dea_Dea

5

Bucataras
senzational

Deva

Bucataras din 20.03.2013

RETETE431
PRIETENI269
Retete

Clatite pufoase reteta cu branza

In Dulciuri la 12 Mai 2013

Clatite pufoase reteta ALUATUL: Se pune in castron faina, praful de copt, zaharul , esenta de vanilie,oul, sarea, laptele si smantana se omogenizeaza , iar apoi se pune si apa , iarasi se amesteca , trebuie sa obtinem un aluat mai gros ca la clatitele obisnuite. Tigaia se unge si se...

Eclere

In Prajituri la 11 Mai 2013

ALUATUL: Apa, untul, sarea, zaharul se pun la foc , cand incep sa clocoteasca se adauga faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase pana se desprinde de pe oala. Se lasa la racit. Apoi se incorporeaza ouale pe rand. Se fac betisoare sau se pot face gramajoare cu lingura , se pun in...

Spaghete cu branza, sos de smantana si kaiser

In Spaghete la 10 Mai 2013

Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scot in strecuratoare si se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Se taie cubulete kaiserul, se toaca usturoiul. Branza se rade pe razatoarea mica. Smantana se amesteca cu oul. Se pune o lingura ulei la incins ,...

Clatite cu dulceata de caise

In Dulciuri la 10 Mai 2013

Faina, zaharul, sarea, esenta de vanilie si oul se pun in castron. Se adauga laptele, amestecand continuu cu telul sa nu se faca cololoase, cand terminam laptele adaugam apa, tot asa continuam sa amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia nu trebuie sa fie nici prea groasa, nici...

Sarmalute cu conopida si mazare

In Mancaruri de legume la 10 Mai 2013

Apa se pune la fiert cu otetul, se scoate cotorul la varza si se pune cu gaura in jos cand apa clocoteste. Lasam pana frunzele se inmoaie si isi schimba culoarea din verde inchis in verde deschis. Mazarea, conopida si morcovul se pun la fiert,cand sunt fierte se scurg de apa. Morcovul se toaca...

Friptura asortata

In Mancaruri cu carne la 4 Mai 2013

Se spala carne ade porc si se taie cuburi mai mari. Se curata pulpele de pui de piele si se spala bine Carnatul se taie bucati de 2-3 cm . Se pune carnea de porc, pulpele de pui si carnatul, se condimenteaza cu sare , piper , boia, se toaca usturoiul si se pune peste . Se adauga apa, se...

Sarmalute cu ceapa verde si ciolan afumat

In Porc la 4 Mai 2013

OPARIREA VERZEI: Se pune apa la clocotit cu otet, varza se curata de cotor(se scoate),Cand apa clocoteste punem varza cu golul in jos. Varza se lasa pana frunza isi schimba culoarea in verde deschis si se inmoaie. Se scoate frunza cu frunza si se taie in 2 sau in 4 , depinde cate este de...

Prajitura in 3 culori

In Prajituri la 4 Mai 2013

BLAT: Albusurile cu apa si sarea se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine compozitia lucioasa.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.Cuptorul se preincalzeste la foc potrivit. Jumatate din compozitie se pune in tava unsa de...

Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale

In Torturi la 3 Mai 2013

BLATUL: Ouale , zaharul , sarea se mixeaza bine pana ouale isi schimba culoarea si zaharul se topeste(10 min).Se adauga uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza, la final se adauga faina, nuca de cocos, amidonul si praful de copt amestecate. Se pune compozitia in tava unsa(28 cm...

Pajitura cu blat de nuca si crema de nuca de cocos

In Prajituri la 3 Mai 2013

BLAT: Se bat albusurile spuma cu apa si praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine compozitia lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei . Se adauga nuca macinata se omogenizeaza , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava(20x30)tapetata cu...

Prajitura marmorata cu crema de vanilie

In Prajituri la 2 Mai 2013

BLAT: Albusurile se bat spuma cu apa si praful se sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava cu hartie de copt , se mai lasa 2 linguri de compozitie si...

Pascute (LIGHT)

In Prajituri la 1 Mai 2013

Branza se paseaza cu furculita , se pune indulcitorul , ouale si se omogenizeaza. Se pun in forme de briose pe foaie de copt in tava. Se dau la cuptor la foc potrivit 30 min . Se lasa sa se racoreasca si se scot din forme.

Taitei de casa

In Paste la 1 Mai 2013

Ouale se pun in castron , se pune sarea, 4 linguri de faina, si se omogenizeaza bine. Se adauga faina treptat pana obtinem un aluat nu prea tare , cat sa il putem intinde cu sucitoarea. Se imparte aluatul in 3. Se ia fiecare parte si se intinde cu sucitoarea pana va avea 3-4 mm. Apoi se...

Bureti de prun cu lapte de soia

In Mancaruri de post la 29 Apr 2013

Buretii se spala bine ! Se toaca ceapa si usturoiul se pun in wok , se adauga buretii, laptele de soia , patrunjelul si condimentam cu sare. Lasam la fiert la foc mic , acoperiti cam 20 -30 min.

Tocanita de inimi si pipote (light)

In Pui la 29 Apr 2013

Se spala inimile si pipotele si se pun la fiert. Se amesteca branza cu iaurtul si oul. Cand sunt fierte pipotele se scurge apa de pe ele, se adauga compozitia de branza , iaurt si ou , se condimenteaza cu sare si se mai lasa la foc 5-10 min.

Snitele cu fulgi de porumb

In Pui la 29 Apr 2013

Pieptul de pui se taie fasii, se bate si se condimenteaza. Se da prin faina , prin ou iar la final se da prin fulgi de porumb. Se pun la prajit in uleiul incins

Prajitura cu foi de nuca

In Prajituri la 27 Apr 2013

Foile: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza bine , se adauga nuca macinata, iar la final se pune faina, se omogenizeaza si se pune in tava tapetata cu hartie de copt(20x30) , se dau la cuptorul preincalzit (pe  rand)la foc potrivit 25 min(pana se rumenesc). Se lasa la...

Prajitura cu mac si nuca de cocos

In Prajituri la 27 Apr 2013

BLAT Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea, se adauga galbenusurile si  se omogenizeaza. Apoi se adauga nuca de cocos si macul , iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (20x30) cu hartie de copt, se da la...

Varza a la Cluj

In Porc la 26 Apr 2013

Orezul se pune cu apa la fiert , cam 15 minute ( sa nu fie fiert exagerat) se scurge de apa. Ceapa se toaca si se caleste in 2 linguri de ulei, pana devine aurie, se pune carnea tocata , se condimenteaza cu sare , piper si se adauga cimbru si boiaua. Se lasa carnea la foc mic pana isi...

Salata de legume fierte

In Mancaruri de post la 24 Apr 2013

Legumele (morcovul, telina, fasolea si patrunjelul ) se pun la fiert. Cand sunt fierte se lasa la racorit in strecuratoare si se toaca Se toaca si castravetele murat si sfecla rosie. Se amesteca toate, se sareaza si se stropeste cu zeama de lamaie, daca mai trebuie.

Ciorba acra de legume

In Ciorbe la 24 Apr 2013

Se pun legumele la fiert cu apa, cand dau in clocot se pune sucul de rosii. Spre final se condimenteaza cu sare si se acreste cu zeama de varza .

Ciuperci la wok

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2013

Ciupercile se curata si se taie feliute subtiri. Ceapa si parunjelul se toaca. Se pun toate in wok cu apa, se pune sare si se fierb cu capac cateva minunte 10-15min, se ia capacul si se mai lasa 5-10 min.

Snitele de porc

In Porc la 21 Apr 2013

Cotletul de porc se feliaza, feliile se bat cu ciocanul de snitele si se condimenteaza cu sare , piper, praf de usturoi. Se pune uleiul la incins. Ouale se bat cu un praf de sare. Feliile de carne se dau prin faina , apoi prin ou si se prajesc.

Desert tort Egiptean

In Torturi la 21 Apr 2013

Foi : Prima data se face cate o foaie, batand albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana devine ca o bezea. Amestecam nucile macinate si la final se adauga faina. Se coace pe o hartie de copt taiata pe diametrul de 24 cm, la foc potrivit pana este rumena. Se scoate si se face urmatoarea...

Mic dejun cu ou ochi facut la wok

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2013

Se incinge wok-ul si se pune oul, se acopera cu capac ! Se lasa sa se coaca cam 5-10 min. Branza, castravetele si ridichiile se taie felii. Rosia se taie pe mijloc in zig-zag , ca sa obtinem o floare! Se pune sare!

Prajitura cu nuca de cocos si crema de castane

In Prajituri la 18 Apr 2013

BLATUL: Albusurile si apa se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt. Se pune in tava cu hartie de...

Tort PRIMAVARA

In Torturi la 18 Apr 2013

BLAT: Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea, se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine cu o spatula si se pune in tava rotunda (24...

Spaghete integrale cu legume

In Spaghete la 18 Apr 2013

Spaghetele se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj , apoi se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Ceapa, varza se toaca si se pun la calit in ulei alaturi de celelelte legume, la foc mic cu capac, cam 20 minute, timp in care se mai si amesteca sa nu se arda. Se...

Pachetele chinezesti de primavara

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2013

Se lasa legumele la dezghetat. Ceapa si varza se toaca. Se pune o lingura de ulei de masline se pune ceapa tocata, varza si legumele la calit la foc mic si acoperite cam 20 min, se adauga sosul de soia si se condimenteaza cu sare si piper , se mai lasa cateva minute ca sa se intrepatrunda...

Piept de pui cu legume mexicane

In Pui la 15 Apr 2013

Legumele se lasa la dezghetat . Dupa ce se dezgheata se pun in cratita se adauga pieptul de pui taiat bucati , se pune apa si se lasa la fiert cam 30 min , pana scade apa. Se condimenteaza cu sare si piper.

Afisate 301 - 330 din 431 retete    

Postari recente

publicat la 25.04.2020

Cartofi cu cascaval la cuptor

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!

 
 
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]