Dea_Dea

5

Bucataras
senzational

Deva

Bucataras din 20.03.2013

RETETE431
PRIETENI269
Retete

Cornuri cu cremvusti

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2013

ALUATUL: Faina se pune intr-un castron , se pune zaharul si praful se sare se amesteca si se face groapa in mijloc. Se pune drojdia dizolvata in apa calduta si incepem sa framantam , adaugand apa calduta putin cate putin, la final se pune uleiul si se framanta pana se incorporeaza in aluat...

Pizza cu sunca si salam

In Pizza la 15 Apr 2013

ALUATUL: Faina se pune intr-un castron , se pune zaharul si praful se sare se amesteca si se face groapa in mijloc. Se pun drojdia dizolvata in apa calduta si incepem sa framantam , adaugand apa calduta putin cate putin, la final se pune uleiul si se framanta pana se incorporeaza in aluat...

Tort cu nuca de cocos si cocktail de fructe -Reteta Nr. 100

In Torturi la 14 Apr 2013

BLAT: Albusurile si apa se bat cu un praf de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile  frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt .Se omogenizeaza cu spatula...

Sarmalute cu soia si pleurotus

In Mancaruri de post la 13 Apr 2013

Apa se pune la fiert cu otetul, varza se curata de cotor si se pune la oparit. can frunzele incep sa se inmoaie le desfacem de pe capatana de varza. Pleurotusul si granulele d soia se pun la fiert( conform intructiunilor de pe ambalaj) , cand sunt fierte se pun la scurs si la racit....

Placinte taranesti cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2013

Faina se pune in linghean, se adauga sarea, zaharul , oul si apoi drojdia dizolvata in apa calduta si se incepe framantarea .Se adauga apa calduta putin cate putin , pana se obtine un aluat nici foarte moale si foarte tare . Se adauga 50 ml ulei , putin cate putin si se mai framata pana se...

Gogosi a la mama

In Prajituri la 12 Apr 2013

Faina se pune in linghean, se adauga sarea, zaharul , oul si apoi drojdia dizolvata in apa calduta si se incepe framantarea .Se adauga apa calduta putin cate putin , pana se obtine un aluat nici foarte moale si foarte tare . Se adauga 50 ml ulei , putin cate putin si se mai framata pana se...

Gogosi cu mere(de post)

In Mancaruri de post la 11 Apr 2013

Faina se pune in castron , se pune zaharul sarea, esenta de rom, iar in mijloc se pune drojdia dizolvata in apa calduta. Se adauga pe rand apa si se amesteca bine pana devine aluat, se acopera si se lasa la dospit 50 min 60 min. Merele se curata si se dau pe razatoare, se pun in cratita ,...

Mancare de ridiche alba

In Mancaruri de post la 11 Apr 2013

Ridichea se curata si se taie felii, ceapa si ardeiul se toaca, se pun intr-o cratita, se pune apa cat sa le acopere si se lasa la fiert pana scade apa si se inmoaie ridichea. La final se condimenteaza cu sare si patrunjel.

Cotlet de porc cu legume la cuptor

In Porc la 10 Apr 2013

Ceapa se toaca, morcovul se taie rondele, ciupercile se taie felii iar cotletul de porc se taie cubulete. Intr-un vas de yenna se pun ceapa, morcovii, ciupercile, cotletul de porc se presara sare, piper, rozmarin, se pune 100 ml apa, se acopere cu folie si se dau la cuptor la foc potrivit 30...

Tocanita de galuste cu cotlet de porc

In Porc la 10 Apr 2013

Ceapa se toaca si se pune la calit, se adauga pasta de rosii si se condimenteaza cu sare si piper Se pune apa si se pun feliile de cotlet taiate cuburi , se lasa la fiert pana este apropape fiarta carnea (20-30 min). Oul se amesteca cu faina si putina apa cat sa devina o pasta, lingura se...

Snitele de soia "Inedit"

In Aperitive / Garnituri la 10 Apr 2013

Snitelele de soia se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se pun in trecuratoare la scurs, se mai storc inca o data in mana bine bine, se condimenteaza, se dau prin faina si prin ouale batute cu sare. Se pun la prajit

Salata de fasole verde cu maioneza

In Mancaruri de post la 9 Apr 2013

Se lasa la dezghetat fasolea iar apoi se pune la fiert cu un cartof curatat. Cand sunt fierte se lasa la scurs si la racit. Fasolea verde se mixeaza cu blenderul , se adauga usturoiul tocat si sarea. Maioneza: se mixeaza catroful bine bine , se adauga o mustarul si uleiul ca la maioneza...

Budinca de branza cu fructe goji uscate

In Prajituri la 9 Apr 2013

Branza se amesteca bine cu zaharul si esentele se incorporeza oul si se omogenizeaza. Se adauga grisul se amesteca apoi  fructele goji si se pun in tava (20x20) cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 20 -30 min , pana isi schimba culoarea in auriu .

Mancare de varza cu piept de pui

In Pui la 9 Apr 2013

Se toaca varza, ceapa, ardeiul , pieptul de pui se taie bucati si se pun intr-o cratita. Se pune apa cat sa le acopere si se pun pe foc, cand da in clocot se adauga pasta de rosii. Se lasa la fiert cam 30 -40 min , iar spre final se condimenteaza cu sare, piper , marar , se mai lasa ...

Conopida gratinata cu soia"Inedit"

In Mancaruri de legume la 9 Apr 2013

Se pun la fiert soia si conopida , pana se inmoaie cam 20 min.Se scot in strecuratoase si se lasa la scurs. Intre timp se face un sos din telemeaua rasa, ou, iaurt si marar .(se amesteca toate la un loc) Se unge o tava de yena cu unt , se aseaza buchetelele de conopida si bucatile se soia,...

Fasole verde cu cotlet de porc

In Porc la 8 Apr 2013

Fasolea se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare. Apoi se pune intr-o cratita si se adauga, usturoiul tocat, cotletul de porc taiat fasii si se adauga apa cat se le acopere. Cand da in clocot se adauga bulionul se condimenteaza cu sare, piper si patrunjel si se lasa sa fiarba pana scade (30min)

Tort cu nuca si mousse de ciocolata - Bucataras Grozav

In Torturi la 8 Apr 2013

BLAT: Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, se omogenizeaza, se adauga nuca macinata, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava cu diametrul de 26 cm unsa cu...

Rulada de porc cu carnati si kaiser

In Porc la 6 Apr 2013

Pulpa de porc se transeaza, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare, piper, boia, usturoi. Se pune kaiserul taiat felii si carntul, apoi se ruleaza si se leaga. Se condimenteaza pe toate partile cu sare, piper, boia, se pune in vas de yena, se adauga apa si vinul, se acopera...

Crema fina de branza si ness cu prune si frisca

In Dulciuri la 6 Apr 2013

Branza se amesteca bine bine cu zaharul si nesul. Batem frisca, jumatate amestecam cu crema de branza jumatate pastram Prunele le taiam in jumatate. Se pune un rand de crema de branza, jumatati de pruna, frisca, pruna, crema de branza si frisca!!

Salata de ton

In Salate la 6 Apr 2013

Conserva se scurge bine, se pune in castron. Branza se taie cubulete, ceapa se toaca, ridichea se taie felii subtiri, se pun in castron peste ton, se condimenteaza cu sare si se stropeste cu zeama de lamaie

Pui umplut cu legume

In Pui la 6 Apr 2013

Legumele se lasa la dezghetat in strecuratoare, apoi se condimenteaza. Puiul se spala bine, se sterge cu un servet . Se umple puiul cu legumele si se coase sa nu se desfaca. Se unge puiul cu ulei si apoi se condimenteaza cu un amestec de sare, piper, praf de usturoi si boia. Se curata...

Chec de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 5 Apr 2013

Ciupercile se curata de coaja si se pun la fiert pana se inmoaie putin(20 min), se scurg de apa, se lasa sa se racoreasca si se toaca mai mare. Intre timp se face grisul cu lapte , se pune laptele la fiert cu grisul , se amesteca pana incepe sa se ingroase si se ia de pe foc.(se lasa sa fie...

Salata de varza si ciuperci

In Mancaruri de post la 5 Apr 2013

Varza, ciupercile si telina se pun la fiert. Dupa ce au fiert varza si ciupercile se toaca si se pun in castron, se adauga si ceapa verde tocata. MAIONEZA :Telina fiarta bine se piseaza cu blender-ul, se adauga mustarul, si uleiul si se omogenizeaza. Apoi se amesteca cu varza si ciupercile si...

Pateu din granule de soia"Inedit"

In Mancaruri de post la 5 Apr 2013

Granulele de soia se pun la fiert pana se inmoaie (20 min), Se pun in strecuratoare la stors. Se mai storc o data in mana si se pun intr-un castron, peste se adauga ceapa si ardeiul tocate si se mixeaza cu blenderul , se condimenteaza cu sare si piper.

Chiftele de pui

In Pui la 4 Apr 2013

Carnea tocata se pune intr-un castron,  paine se pune la inmuiat. Usturoiul se toaca si se pune peste carne, se pune painea stoarsa si se omogenizeaza. Se pune aou si se condimenteaza cu sare si piper. Se incinge uleiul si se fac cu mana chiftelute si se pun la prajit

Paine cu cartofi

In Piine la 4 Apr 2013

Se pune cartoful la fiert, cand este fiert se piseaza bine si se pune sare. Intr-un castron  punem faina si drojdia si se omogenizeaza bine.. Se adauga cartoful si se adauga apa calduta putin cate putin, pana obtinem un aluat potrivit. La final se framanta bine bine cu uleiul. Se...

Prajitura cu crema de castane

In Prajituri la 4 Apr 2013

Albusurile si apa se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se amesteca cu faina, cacao si praful de copt. Se pune in tava (20x20) cu hartie de copt 35-40 minute la foc potrivit. Se...

Briose de legume

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2013

Se pun legumele la fiert cam 15 minute, se pun in strecuratoare la scurs, apoi se amesteca cu un ou, sare si piper. Se pun in forme de briose pe hartie de copt si se dau la cuptor 15 minute. Se orneaza cu crema de branza facuta astfel: branza se amesteca cu sare, boia si marar. Pieptul de pui...

Spaghete cu branza telemea

In Spaghete la 4 Apr 2013

Spaghetele se pun la fiert dupa instructiunile de pe ambalaj. Cand s-au fiert se trec pe sub jet de apa rece si se lasa cateva minute la scurs(5 min). Telemeaua se rade. Se pune la topit untul , se adauga spaghetele si branza si se omogenizeaza, se lasa 5 min la foc mic.

Tocanita cu galuste

In Pui la 4 Apr 2013

Ceapa se toaca si se pune la calit, se adauga bulionul si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune apa si se pun pulpele si carnatii taiati , se lasa la fiert pana este apropape fiarta carnea (20-30 min). Oul se amesteca cu faina si putina apa cat sa devina o pasta, lingura se inmoaie in...

Afisate 331 - 360 din 431 retete    

Postari recente

publicat la 25.04.2020

Cartofi cu cascaval la cuptor

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!

 
 
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]