Dea_Dea

5

Bucataras
senzational

Deva

Bucataras din 20.03.2013

RETETE431
PRIETENI269
Retete

Prajitura de ciocolata si ghimbir

In Prajituri la 3 Apr 2013

Se pune margarina si ciocolata intr-o cratita la topit, cand s-au topit s ia 3-4 linguri pentru glazurare. Se bat ouale intr-un castron cu zaharul , pana cand se topeste zaharul, se adauga putin cate putin uleiul. Se adauga amestecul de margarina si ciocolata, se omogenizeaza si se adauga...

Prajitura cu dulceata (de post)

In Mancaruri de post la 3 Apr 2013

Se amesteca dulceata cu zaharul, uleiul , bicarbonatul , scortisoara si laptele. La final se adauga faina pana devine o compozitie nici prea tare nici prea moale , care se toana in tava pe hartie de copt. Se pune in cuptorul preincalzit (foc mediu) cam 30 -40 min

Fasole frecata cu carnati

In Porc la 3 Apr 2013

Fasolea se pune la fiert cu apa, mie mi-a luat 2 ore jumate pana a fiert :). Cand s-a fiert  se strecoara de apa si se mixeaza bine, se condimenteaza cu sare si piper. Sosul: se pun intr-o tigaie 2 linguri ulei, carnatii taiati bucati si se lasa cateva minute la rumenit, apoi se adauga...

Mancare de legume

In Mancaruri de post la 2 Apr 2013

Conopida, gulia si morcovul se pun la fiert cam 20 minute, dupa ce s-au fiert se scot in strecuratoare la racit. Conopida se desface buchetele, morcovul si gulia se taie cubulete. Se toaca ceapa, se pune in cratita cu legumele fierte si adaugam si castravetele taiat felii, se pun 2 polonice de...

Rulouri de pui cu sunca si cascaval

In Pui la 2 Apr 2013

Pieptul de pui se taie felii, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare, piper si usturoi praf. Se pun felii de sunca si cascaval si se ruleaza strans. Se pun pe tigaia grill incinsa. Cateii de usturoi se piseaza , se condimenteaza cu sare si se adauga iaurtul.

Mancare de castraveti

In Mancaruri de post la 1 Apr 2013

Castravetii se curata si se taie felii, ceapa se toaca. Se pun la fiert cu 150-200 ml apa . Se lasa sa fiarba pana se inmoaie castravetii(20 min), se condimenteaza cu sare, piper, marar, patrunjel , se mai lasa 5 min , iar apoi se adauga zeama de lamaie si se stinge focul.

Mancare "NODDLES INEDIT"

In Mancaruri de post la 1 Apr 2013

Soia se fierbe dupa iinstructiunile de pe ambalaj, se pune la scurs. Se toaca ceapa si ardeii si se pun in tigaie cu o lingura de ulei de masline, se calesc la foc mic cu capac , apoi se adauga soia si se condimenteaza, cu sare , piper, cimbru si oregano, se mai lasa 5 min  sa se...

Ficat de pui cu sos de iaurt

In Ficat la 1 Apr 2013

Ficatul de pui se spala bine si se pune in apa la fiert 20-30 min. Cand este fiert se scurge apa de pe el , se adauga iaurtul si sarea si se mai lasa la foc 5-10 min.

Ganache de ciocolata cu frisca aromata

In Prajituri la 1 Apr 2013

Ganache: Frisca se pune pe abur sa se infierbante, se adauga ciocolata rupta bucatele , si se omogenizeaza. Cand este topita ciocolata , se pun pe foc la fiert 3-4 min, se ia de pe foc si se lasa la racit . Se da la frigider 30 min apoi se bate cu mixerul, spuma. In frisca cealalta se pune...

Budinca de spaghete cu branza si fructe goji uscate

In Spaghete la 30 Mar 2013

Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe pachet . Branza de amesteca cu zaharul, esenta de vanilie , samantana si ouale , la final se adauga fructele goji. Dupa ce sunt fierte spaghetele , se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs cateva min, apoi se amesteca bine cu...

Tort METROU

In Torturi la 30 Mar 2013

Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine luciosa ca o bezea. Uleiul se amesteca cu galbenusurile si se adauga la albusuri. Se mixeaza iar la final se adauga faina cu praful de copt. La blatul negru se procedeaza la fel doar ca la final faina si praful de copt...

Sos cu ardei iute si mere

In Sosuri la 29 Mar 2013

Legumele si merele se toaca , se adauga bulionul, condimentele si se pun la fiert 30 minute, se adauga zaharul si se mai lasa 10-15 minute.

Oua umplute cu piept de pui si branza

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2013

Se pun ouale la fiert (10-15 minute), sa fie tari. Pieptul de pui se pune si el la fiert tot cam 15 minute. Ouale se curata, se taie in doua. Galbenusurile se amesteca cu branza, cu pieptul de pui tocat, se adauga si iaurt cat sa devina ca o pasta, se condimenteaza cu sare si se umplu...

Mancare de varza cu inimi si pipote de pui!!

In Pui la 29 Mar 2013

Varza se toaca , se freaca cu sare si se lasa 10 minute. Se toaca ceapa si ardeiul, se spala inimile si pipotele. Se pun in cratita varza, ceapa, ardeiul, inimile si pipotele, dupa care se pune apa cat sa le acopere. Se dau in clocot la foc mare, se adauga bulionul, se condimenteaza cu sare...

Cartofi cu carnati si kaiser la cuptor

In Porc la 28 Mar 2013

Cartofii se curata, se taie rondele si se spala.Carnatul se taie felii, iar kaiserul se taie bucati. Tava de yenna se unge cu unt. Se pune un rand de cartofi, se condimenteaza cu sare, boia, piper, se pune un rand de carnati , apoi unul de cartofi se condimenteaza, se pune kaiserul si la final...

Tocanita "INEDIT" de legume cu soia

In Mancaruri de post la 28 Mar 2013

Se toaca ceapa, morcovul, ardeiul. Se pun intr-o cratita , se adauga cuburile de soia, apa si bulionul si se lasa la fiert  cam 30 min. Se condimenteaza cu sare si oregano si se mai lasa 5-10 min.

Tort de gris cu lapte de soia

In Dulciuri la 28 Mar 2013

Laptele se pune la fiert cu zaharul si esenta de rom. Cand da in clocot se pune grisul in ploaie , mestecand continuu pana se ingroasa. Se imparte compozitia in doua, in una se pune nuca de cocos iar in cealalta cacaua. Intr-un vas rotund se pune un rand de gris cu cocos, se unge cu...

Tocanita de ciuperci cu lapte de soia

In Mancaruri de post la 28 Mar 2013

Ciupercile se curata si se taie fasii, ceapa se toaca si se pun la fiert cu apa  cam 20-30 min, la foc mediu. Cand sunt fierte, se adauga  faina dizolvata in lapte. Se condimenteaza cu sare si patrunjel si se mai lasa 5-10 min.

Chiftele de curcan cu sos de rosii

In Curcan la 28 Mar 2013

Carnea tocata se amesteca cu 2 catei de usturoi pisati, sare , piper, se uda mana, se formeaza chiftelute si se pun pe tigaie gril. Se pune apa la clocotit, se curata rosiile de cotor. Cand apa da in clocot se pun rosiile si se lasa 3-4 min.Apoi se scot si se pun in apa rece, se lasa 3 min,...

Mancare de fasole verde cu dovlecel

In Mancaruri de post la 28 Mar 2013

Dovlecelul, ceapa, ardeiul se curtata, se spala , se toaca cubulete.Fasolea verde se spala. Se pun toate intr-o cratita la fiert cu apa, cam 30 min . Cand sunt fierte se condimenteaza cu sare piper, patrunjel si se mai lasa inca 10 min pe foc.

Drob de ghebe cu branza

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2013

Ghebele si ceapa se toaca marunt , se pun la fiert in putina apa (cat sa le acopere). Cand sunt gata se scurg de apa , se amesteca cu branza si doua oua, se condimenteaza cu sare , piper si patrunjel. Compozitia se pune intr-un vas termorezistent si se da la cuptor  vreo 30 min la foc...

Tort cu sticksuri de ciocolata

In Torturi la 27 Mar 2013

BLATUL Faina, cacaoa, nuca macinata, ciocolata rasa si praful de copt, le amestecam pe toate intr-un castron. 5 albusuri cu apa si praful de sare le batem bine pana se fac spuma, adaugam zaharul si apoi galbenusurile frecate cu ulei. La final incorporam compozitia de faina, cacao,...

Pasta de zahar

In Torturi la 27 Mar 2013

Se hidratateaza gelatina in apa, o lasati sa se "umfle" aproximativ 10 minute, apoi o topiti pe aburi (sau in cuptorul cu microunde) impreuna cu mierea,  apoi adaugam uleiul (care ar trebui sa fie in stare semi-solida) si omogenizam. Intr-un castron punem 2 linguri de zahar...

Pireu de telina cu sos de ciuperci si sfecla rosie

In Mancaruri de post la 27 Mar 2013

Telina se curata si se taie bucati si se pune la fiert cu apa. Cand este fiarta se scurge de apa si se face pireu cu blender-ul, se adauga sare si marar . Ciupercile se taie felii, ardeiul rosu si ceapa verde se toaca, se pun in cratita si se pun la fiert cu 200 ml apa. Se lasa sa scada si se...

Tort cu ciocolata si visine

In Torturi la 27 Mar 2013

BLAT: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine o bezea lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (20x30) si se da la copt cam 45 minute in cuptorul preincalzit (foc potrivit). Se lasa la...

Rulouri de vinete

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2013

Intr-un castron, se freaca usturoiul zdrobit cu un praf de sare. Se adauga treptat uleiul si otetul, ca la maioneza. Se spala  vanata si ardeii, se sterg cu un servet, se taie vanata felii si se coace pe grill-ul incins. Ardeii se coc, se curata si se taie felii. Se unge fiecare felie...

Rulada de pui cu ciuperci si branza

In Pui la 27 Mar 2013

Ciupercile si ceapa se toaca si se pun la calit in sucul de rosii, apoi se condimenteaza si se lasa la racorit Intr-un castron punem branza si se toarna compozitia de ciuperci si se omogenizeaza. Pieptul de pui se taie fasii ca la snitele. Se pune compozitia de fasia de piept de pui si se...

Cartofi la cuptor cu rozmarin

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2013

Cartofii se curata , se taie felii mai groase si se spala. In tava se pune uleiul , apoi cartofii si condimentam cu sare ,  boia si rozmarin. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit(foc mediu), se dau cartofii la cuptor pentru 20 de min , apoi in intoarcem si mai lasam inca 20 min.

Friptura de cocos cu angeli cherry

In Pui la 27 Mar 2013

Se spala bine cocosul, se transeaza, se da pielea jos si se pune la fiert in apa, cam 1 ora. Apoi se scoate si se pune intr-o tava, se condimenteaza cu sare, piper, boia, usturoiul taiat bucati. Se pune Angeli si un polonic de zeama (in care a fiert), se acopera cu folie de aluminiu. Se da la...

Dovlecel pane cu ficat si salata

In Ficat la 26 Mar 2013

Incepem cu dovlecelul, se taie si se pune la scurs intr-o strecuratoare si se sareaza, cand este scurs se da prin faina , prin ouale batute cu un pic de sare si se pune la prajit. Ficatul se prajeste   in putin ulei cu capacul pe cratita pus. Salata se spala se taie (rupe), se...

Afisate 361 - 390 din 431 retete    

Postari recente

publicat la 25.04.2020

Cartofi cu cascaval la cuptor

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!

 
 
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]