Baclava greceasca

de Valyvalentyna in Prajituri, 4 Apr 2014 | 4783 vizualizari

 

ffff buna....!!!

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi de placinta,
  • 1 pahar de ulei,
  • 1 pahar de zahar,
  • 1 pahar de iaurt (200 gr),
  • 1 plic praf de copt (15 gr),
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • 1 lamaie,
  • 1 esenta de rom si 1 de vanilie,
  • 4 oua,
  • 100 ml lapte,
  • sirop din zahar ars (7 linguri zahar si 3 cani mari de apa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava greceasca:

Lasam foile de placinta sa se usuce, apoi le taiem sau le sfarmam. Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins in zeama de lamaie, apoi adaugam esentele si laptele (poate sa fie si rece) si amestecam foarte bine sa se omogenizeze bine. Adaugam foile de placinta si se omogenizeaza din nou.

Se toarna compozitia intr-un vas termorezistent (nu e nevoie sa ungeti vasul cu nimic) Se da la cuptorul preincalzit 180 grade pentru 35-40 minute.

Intre timp preparam siropul: ardeti pe foc mic 7 linguri de zahar, cand incepe sa se caramelizeze adaugati apa. Lasati sa se topeasca caramelul si lasati sa fiarba putin, pana scade un pic. 

TIPS-URI

1

Siropul se pune peste prajitura cind inca este calda (nu va grabiti, siropul se absoarbe incet, incet pe masura cel turnati)

2

Pentru masurarea ingrendientelor folositi acelasi pahar (al meu era de 200 ml)

3

Prajitura se taie cand e rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (8)

Valyvalentyna 1

22.05.2014, 12:33

Reteta o am de la o prietena...Si stiu ca baclavaua se face cu miez de nuca, dar la asta chiar nu am cum sa ii schimb numele daca sub numele asta o stiu...Imi pare rau Doralinda

Doralinda 1

22.05.2014, 12:55

Ai drepate....in felul tau, dar daca cineva va cauta reteta pe site de baclava, va avea informatia gresita, dar bineinteles, e doar parerea mea. nu ai de ce sa-ti para rau, nu imi faci mie favoare, ci ptr cititori ) e ca si cum voi face eu o ciorba de varza, dar de fapt fac o ciorba de cartofi

Valyvalentyna 1

22.05.2014, 13:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu iaurt