Biscuiti

de laylalala in Prajituri, 5 Mai 2011 | 3913 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 lingura smantana
  • 400 gr faina
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1-2 linnguri apa rece
  • Décor
  • 2 albusuri
  • 330 gr zahar pudra cu aroma de vanilie (cumparat neaparat deoarece zaharul pudra din magazine contine amidon)
  • 1-2 lingurite zeama de lamaie
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti:

Incinge cuptorul la 180°C. Tapeteaza cu foaie de copt 3-4 tavi.

Pentru aluat, bate untul cu zaharul pudra. Incorporeaza untul urmat de esente si smantana. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu. Inglobeaza faina in compozitia precedenta. Framanta bine aluatul, adaugand 1-2 linguri apa rece daca este nevoie.

Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si decupeaza forme de Paste. Coace biscuitii cate 8-10 minute apoi lasa-I la racit.

Pentru décor, bate alusurile cu un praf de sare. Incorporeaza cate 1-2 linguri de zahar pudra, batand bine dupa fiecare adaugare. Adauga si zeama de lamaie si mai bate putin. Decoreaza biscuitii dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt