Briose cu banane si ciocolata

de Miha in Dulciuri, 14 Mai 2009 | 8106 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 1,5 pahare faina
  • 3/4 pahar zahar
  • 2 lingurite cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 250ml iaurt
  • 1 banana
  • 2 oua
  • Pentru glazura:
  • 100g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • nuca macinata sau nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane si ciocolata:

Topim ciocolata si untul si lasam deoparte sa se racoreasca.


Intr-un caston amestecam faina,zaharul,cacaoa,praful de copt si sarea. Adaugam iaurtul,banana pasata si ouale. Mixam bine dupa care adaugam amestecul de ciocolata si unt.

Se toarna aluatul in forme si se coace in cuptorul incalzit la 170 grade pentru 30-40 minute.

Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul.
Dupa ce s-a racit,glazuram briosele si le ornam cu nuca sau nuca de cocos...

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

yammy 1

14.05.2009, 19:48

N-am facut niciodata briose cu banane... Da astea imi fac cu ochiul

Miha 1

14.05.2009, 19:59

Luminita,copiilor le plac tare mult si cum se fac atat de usor...

Miha 1

14.05.2009, 20:00

yammy,nu ramane decat sa incerci,sa vezi daca iti plac...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos