Carne de vita in sos de bere bruna

de Dya Daniela Andrei in Vita, 23 Mar 2011 | 8366 vizualizari

 

O reteta gustoasa, care nu te ameteste! :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de vita
  • 2 cepe mari,
  • 2 morcovi
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de faina
  • o cutie de bere bruna
  • 250 ml supa de vita
  • condimente:sare (delikat), piper, chili, cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vita in sos de bere bruna:

Spalam bine carnea si o taiem in bucati potrivite ca marime. Dupa ce s-a scurs de apa, trecem fiecare cub printr-un amestec din faina condimentata cu sare, piper si chili (condimentele se adauga in functie de gustul fiecaruia) si o punem la prajit in cateva linguri de ulei, avand grija sa fie rumenita uniform. Tocam ceapa si usturoiul si le calim impreuna pentru cateva minute, dupa care le punem peste carne.  Adaugam morcovii taiati cuburi, supa de vita si cimbrul, iar la final berea bruna! O lasam pe foc pana da in clocot,  dupa care ii punem un capac si o bagam la cuptor pentru aproximativ doua ore si jumatate, amestecand din cand in cand.

Daca sosul a capatat consistenta iar carnea se patrunde usor, atunci poate fi servita cu mamaliguta sau piure de cartofi, dupa preferinte :)

Sa aveti pofta!

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vita in sos de bere bruna" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel cu sos de mustar