Chec pufos - Reteta simpla si usoara

de cristeena20 in Prajituri, 12 Oct 2012 | 23933 vizualizari

 

Descopera cum sa pregatesti un chec pufos, ideal pentru orice ocazie. Urmeaza reteta noastra simpla si rapida pentru un desert delicios si aerat!
Pentru acest Chec pufos - Reteta simpla si usoara ai nevoie de cateva ingrediente: oua, zahar, faina, ulei, cacao.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Chec pufos - Reteta simpla si usoara
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • praf de copt
  • optional nuca prajita sua stafide, sau alune, coaja de lamaie
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos - Reteta simpla si usoara:

Cum se prepara Chec pufos - Reteta simpla si usoara

Separam ouale

Se bat albusurile impreuna cu zaharul , apoi adaugam 1 galbenus +1 lingura apa + 1 lingura ulei + 1 galbesnus. Repetam pana punem toate cele 4 linguri de apa si ulei si galbenusuri. La final adaugam faina si praful de copt stins cu lamaie. Eu am adaugat putina coaja de lamaie pentru a da aroma si nuci prajite si tocate.

Impartim compozitia in doua- in una punem nuca, in celaalta punem cacao. Turnam in tava unsa cu unt alternativ din cele doua feluri si dam la cuptorul incins pt aprox 40 minute. Se testeaza cu o scobitoare.

Se serveste pudrat cu zahar praf!! Si bineinteles alaturi de un vin de Porto bun sau un lichior . E buna si cafeaua:)

Incearca si reteta de Chec pufos cu cacao sau varianta de Chec cu lamaie, pufos si aromat. 

Iti recomandam si reteta de Banana Bread, delicios si moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos - Reteta simpla si usoara" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao