Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Ciocolata albă de casă este un desert delicios și ușor de pregătit. Este o rețetă perfectă pentru a-ți satisface pofta de dulce, iar ingredientele pot fi ajustate în funcție de preferințele tale
Pentru a pregăti Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat, ai nevoie de ingredientele următoare: lapte praf, unt, zahăr, nuci, apă.
Cum se prepara Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat:
Rumenește miezul de nucă într-o tigaie uscată. Atenție să nu se ardă.
Într-o cratiță, amestecă zahărul cu apă și fierbe-le la foc mediu, până când zahărul se dizolvă complet și obții un sirop subțire.
După ce siropul a început să fiarbă, adaugă untul și amestecă până se topește complet. Adaugă esența de vanilie.
Ia cratița de pe foc și adaugă compoziția peste laptele praf treptat, amestecând bine cu o lingură de lemn. Adaugă și încorporează nucile coapte și merișoarele în compoziția de ciocolată, dar păstrează câteva pentru a decora la final.
Toarnă amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelează-l cu o spatulă. Presară câteva merișoare și miez de nucă.
Lasă ciocolata să se răcească la temperatura camerei, apoi pune-o în frigider pentru câteva ore până se întărește.
După ce s-a întărit, taie ciocolata în pătrate sau bucăți de dimensiunea dorită.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola