Cornuri umplute cu cartofi,varza si gem-post

de nadina73 in Mancaruri de post, 11 Iun 2010 | 10900 vizualizari

 

moi ,pufoase si grozav de gustoase

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 30 g drojdie
  • 8 linguri de zahar
  • 450 ml apa
  • 50 ml ulei
  • coaja de portocala
  • Umplutura cu cartofi:
  • cartofi
  • ceapa
  • ulei
  • Umplutura cu varza:
  • 1/2 varza
  • ulei
  • pasta de tomate
  • sare,piper
  • Umplutura de gem:
  • gem de capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri umplute cu cartofi,varza si gem-post:

Se framanta aluatul din faina,apa,ulei drojdie,zahar si coaja de portocale.Se framanta bine apoi se lasa la dospit.

Intre timp se toaca varza si se pune la calit in ulei

se pune sare si piper,spre final se pune pasta de tomate

Cartofii se curata ,se pun la fiert in apa cu sare.Cand sant fierti se scurg de apa si se amesteca bine cu putin ulei si apa(in cazul de post).Ceapa se toaca si se caleste putin in ulei apoi se amesteca cu cartofii piure si 3 linguri de zahar.

cand aluatul a dospit se ia cate o bucata din el si se intinde putin apoi se pune cate 2 linguri din compozitia de piure si se ruleaza.Se pun in tava unsa cu putin ulei

La fel se procedeaza si cu cele cu varza si gem.

Se poate presara susan sau mac deasupra

Se da tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute pana se rumenesc bine

 Sant moi pufoase si foarte gustoase,este reteta de la prietena mea Danuta care este o gaspodina grozava(moldoveanca)

Se patsreaza la rece pe un platou si se trage o folie de platic peste ele ,a doua zi voi fi si mai moi .Se pastreaza la frigider daca e foarte cald

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri umplute cu cartofi,varza si gem-post" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Varza calita