Cozonaci

de MonaMimi in Dulciuri, 23 Mai 2012 | 4061 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cub drojdie
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • faina tip 000 cat cuprinde
  • umplutura
  • mac,nuca,rahat ,cacao dupa preferinte
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci:

Incalzesti putin laptele apoi pui drojdia, galbenusurile de ou, zaharul si zaharul vanilat. Omogenizezi bine pui coaja de lamaie si faina cat cuprinde (lasi coca putin mai moale). Incepi framantarea si in timp ce framanti adaugi uleiul, continui framantarea 1 ora. Lasi la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem o foaie potrivit de groasa, pui umplutura, rulezi cu grija, pui in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasi la dospit 20 minute. Ungi cozonacul cu ou si pui in cuptorul bine incalzit 25-30 minute la foc moderat. Cand este copt il ungi cu un sirop facut din (150g de zahar cu 50 ml apa) si lasi la acoperit sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pastiera napoletana