Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe

de deyutzky in Dulciuri, 4 Apr 2017 | 35417 vizualizari

 

Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe
De putin timp, mi-am luat aparat de facut gofre, pe care mi-l doream de mult timp si evident ca trebuia sa-l testez, nu? :)) Daca si voi sunteti innebuniti dupa gofre (cum sunt eu :))), chiar va recomand sa va luati un astfel de aparat.
Pentru reteta m-am inspirat de la Laura Adamache. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe
  • Pentru 9 bucati:
  • 100 g unt topit
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 325 ml lapte
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • putin ulei pentru uns placile
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe:

Cum se prepara Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe

Intr-un bol, punem ouale cu zaharul si le amestecam cu ajutorul unui tel. Adaugam laptele si amestecam.

Amestecam faina cu praful de copt si cu sarea, apoi le adaugam treptat, putin cate putin, in compozitia de oua. Amestecam bine pana la omogenizare. La final adaugam untul topit si racit. Adaugam acum si esenta de vanilie. Aluatul va fi ca o smantana mai groasa. 

Deschidem aparatul de gofre si il lasam sa se incinga, apoi ungem placile cu putin ulei. 

In centrul placii, punem un polonic de aluat (fara sa-l intindem), apoi inchidem capacul si asteptam 1-2 minute maxim. Sunt gata cand se rumenesc. Cel mai bine este sa verificati dupa 1 minut, iar, daca mai este nevoie, mai lasati, pana cand e gata.

Se servesc simple alaturi de o cana cu lapte cald (cum imi plac mie:X) sau cu Nutella, gem, miere si orice va mai place. De asemenea, puteti servi alaturi de un ice frappe sau ice tea. Recomandam si faguri

Va doresc pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort amandina