Dovlecei umpluti cu carne

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri cu carne, 6 Iul 2011 | 4214 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • dovlecei (de la care folosim partea rotunda)
  • 1/2 kg carne tocata (de porc sau de vita)
  • 1 cescuta cu orez,
  • 2 oua,
  • 100 ml ulei,
  • rosii pentru "capacele"
  • 250 g ceapa,
  • pasta de tomate
  •  1/2l bors de putina,
  • condimente: sare, piper, dupa gust,
  • patrunjel si marar tocate marunt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu carne:

Curatam dovleceii de seminte si ii razuim astfel incat sa ramana o grosime potrivita, asta doar dupa ce i-am spalat in prealabil.

Ceapa tocata marunt o calim in putin ulei, si, cand devine translucida, adaugam sosul de tomate/bulionul si  orezul (ales in prealabil). Dupa ce s-a racit se adauga carnea tocata, ouale, verdeata si condimentele. Omogenizam compozitia, umplem dovleceii si le punem felii de rosii pe post de capacel. Ii asezam intr-o craticioara in care se adauga borsul acru (impreuna cu o cana-doua de apa) si ii fierbem pentru aproximativ o ora jumate.

Ii servim cu smantana si mult ardei iute!!!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu legume in stil chinezesc