Fursecuri pentru Craciun

de roberta24 in Prajituri, 19 Dec 2009 | 24926 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet margarina
  • un pahar de zahar pudra (200g)
  • un ou intreg si un galbenus
  • un pliculet amoniac Dr. Oetker stins in putin otet
  • Arome: coaja de portocala, vanilie, scortisoara
  • faina 1/2 kg
  • dulceata de capsuni sau fructe de
  • crema de ciocolata alba si neagra pt. glazurat
  • creioane pt. ornat de la Dr. oetker
  • zahar pudra
  • suc de lamaie
  • colorant alimentar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri pentru Craciun:

Se freaca margarina spuma cu zaharul pudra, se adauga oul intreg si galbenusul omogenizand bine dupa fiecare, se stinge amoniacul cu putin otet si se adauga in compozitie. Se pun aromele dupa preferinta si apoi se adauga faina, framantandu-se aluatul. Se lasa la odihnit 30 de minute la rece, apoi se intind foi cu sucitorul, nu foarte groase si se taie fursecurile cu forme speciale. Se aseaza in tavi presarate cu faina si se coc la foc moderat. Dupa ce s-au copt toate fursecurile, se lasa la racit si se lipesc doua cate doua cu dulceata de fructe sau crema de ciocolata. Se pun la topit in baie de aburi 150 g ciocolata cu 3 linguri de ulei si se glazureaza fursecurile.

TIPS-URI

1

Fursecurile sunt mai bune dupa 1-2 zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

ionela2682 1

11.03.2010, 19:35

yamiiii la ce urat este acum afara mai bine venea din nou mos craciun ! si i dadeam fursecuri deastea!

housy 1

26.11.2010, 22:31

creioane colorate de glazurat am!!! inseamna ca ma pot apuca si eu de facut fursecuri d-astea?????? upie iei....chiar nu stiam la ce sa le folosesc le-am luat ca mi s-a parut interesanta ideea

elena1988 1

02.02.2011, 17:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Hortansa