Mamaliga impaturita

de mimmi in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2011 | 14414 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 l apa,
  • 500 g faina de malai,
  • 200 g slanina,
  • 200 g carnat
  • 250 g branza de burduf,
  • 200 g telemea,
  • sare,
  • pentru servit:
  • smantana si oua.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga impaturita:

Se pune la fiert apa cu sare dupa gust,cand da in clocot se toarna in ploaie faina si se amesteca energic cu telul pentru a nu se face gogoloase,se amesteca incontinuu pana este fiarta faina de malai.
Se razaleste branza si telemeaua,carnatul si slanina se taie felii.
Slanina se prajeste intr-o tigaie,cand este aproape prajita se adauga si carnatul si se calesc impreuna.
Intr-o forma de yena,se pune pe fund putina untura rezultata de la topirea slaninii.
Se pune un strat de mamaliga,deasupra carnat si slanina,1/2 din telemea,un strat de mamaliga,carnat si slanina,branza telemea,un strat de mamaliga,slanina si carnat si restul de telemea.
Se da la cuptor 20-25 minute pana se topeste branza.
Se prajesc ouale si se servesc alaturi de mamaliga impaturata si smantana.
Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga impaturita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mimmi 1

12.05.2011, 21:16

babi5 1

14.10.2013, 17:50

sorina29 1

15.10.2013, 18:05

sa va dau un sfat,inainte de a pune faina de malai in apa care fierbe umezit-o bine cu apa si asa o turnati odata in apa,si amestecati energic in ea,asa nu o sa faca gogoloase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortilla de patata(cartofi)