Mamaliguta cu "etaj"

de LUK in Aperitive / Garnituri, 13 Dec 2010 | 3912 vizualizari

 

Daca aveti alte sugestii de titlu..le astept..n-am stiut cum sa o denumesc..

 

INGREDIENTE

  • Cantitatile sunt in functie de cate porti faceti asa ca va las sa decideti...
  • branza de burduf
  • cascaval ras
  • smantana
  • faina de malai
  • apa
  • sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu "etaj":

Se prepara o mamaliga astfel:

Se pune apa cu sarea la fiert.Cand clocoteste se adauga faina in ploaie amestecand incontinuu.Se lasa pe foc cam 30 minute sa fie fiarta bine si in tot acest tim avem grija sa amestecam pentru a nu se face cocoloase.Cand e gata o luam de pe foc si incepem etajarea.

Obtinerea preparatului:

Se pune intr-un bol un strat de branza de burduf,apoi un strat de mamaliga,se niveleaza,peste mamaliga se pune un strat de smantana,apoi din nou mamaliga.Peste mamaliga se pune cascaval ras apoi din nou un strat de mamaliga,iarasi un strat de smantana..ultimul strat de mamaliga..apoi smantana si cascaval ras.Se pot face multe straturi..in functie de cat de inalt e bolul..sper ca nu v-am zapacit de tot..e oricum o gustare sanatoasa si gustoasa va asigur!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu "etaj"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

LUK 1

14.12.2010, 00:15

n-am incercat niciodata sa pun altceva in afara de lactate dar presupun ca e f buna

lilik 1

14.12.2010, 11:24

ce-mi place

LUK 1

14.12.2010, 17:32

mersi lilik

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv