Mancarica cu carne de vita si rosii /Zigni

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 5 Iun 2020 | 2395 vizualizari

 

In Eritrea sau in Etiopia fiecare familie are reteta proprie de condimente berbéré. Este un amestec de condimente foarte picant. 
Eu am avut noroc sa primesc o cutiuta de la o prietena si am profitat sa fac aceasta mancarica. Foarte buna a iesit !
 
http://www.blogulluicatalina.com/2020/05/zigni-mancarica-cu-carne-de-vita-si.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de vita - pulpa taiata bucati
  • 600 g de rosiii la borcan
  • 3 cepe verzi
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de unt clarifiat
  • 2 linguri ulei de masline
  • coriandru proaspat
  • sare
  • 2 linguri de condimente berbéré
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica cu carne de vita si rosii /Zigni:

Incalziti intr-o cocota uleiul si untul clarifiat.

Sotati carnea de vita taiata bucati si crumeniti-o pe toate partile. Presarati condimentele peste carne.

Adaugati ceapa si usturoiul si gatiti impreuna 2 minute. Turnatirosiile cu zeama lor. Puneti sare, piper (rosiile mele erau deja sarate). 
Reduceti focul, acoperiti si gatiti la foc mediu 2 ore jumatate sau 1 ora la oala minune. Adaugati verdeata la sfarsit si serviti.

Cu orez, cartofi sau salata de varza ca mine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica cu carne de vita si rosii /Zigni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu sos de hrean