Platou de creveti si scoici

de Sylvia in Fructe de mare, 26 Sep 2010 | 16551 vizualizari

 

Nu vreau sa ii dau vreo denumire pretentioasa sau interesanta ci simplu platou de creveti si scoici pentru ca a fost in sine un platou simplu, de fructe de mare cu legume. Am stabilit de ceva vreme regula ca macar de 2 ori pe saptamana mancam peste si o data sau de doua ori fructe de mare. Poate pare la prima vedere un obicei putin costisitor financiar dar nu este deloc asa desi in Franta nici pestele nici fructele de mare nu sunt pe lista celor mai ieftine preparate culinare. Ideea este ca aceste preparate nu se consuma in cantitate foarte mare ( cu exceptia scoicilor care sunt ieftine ) asa ca pana la urma pretul final pe masa nu iese neaparat mai mare iar beneficiile aduse sanatatii sunt demne de luat in seama. Mai este si faza de obisnuinta pentru cei care din start spun ca nu vor fructe de mare, trebuie data o sansa gustului, aleasa pentru inceput forma care pare mai atractiva sincer nu cred ca sunt oameni care au trecut de bariera preconceptie ca nu ar manca niciodata asa ceva si au fost dezamagiti.

 

INGREDIENTE

  • pentru trei persoane am folost de data aceasta
  • 600 grame de scoici ,
  • 250 grame de cerveti proaspeti ( nedecorticati,  i-am decorticat eu ) ,
  • o tija de telina taiata cubulete,
  • un ardei rosu mic taiat bucati mici,
  • 2 catei de usturoi,
  • o ceapa mica echalote,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 50 ml de vin si 50 ml apa,
  • un sfert de lingurita de pasta de ardei  iute,
  • verdeata proaspata : patrunjel sau coriandru.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou de creveti si scoici:

Baietelul meu care acum are 4,5 ani mananca fructe de mare de la 2 ani , scoicile sunt marea lui preferinta culinara si consuma orice peste ii ofer , sotul este cel care a fost mai retincent dar dupa ce a vazut atat de multe retete ca sfarsit gustand si el si concluzionand ca sunt chiar bune   . Am facut aceasta mica paranteza pentru a-i incuraja pe cei care nu au testat inca aroma marii sa o faca si sa nu uite ca multe oligoelemente si minerale le gasim doar aici.

Preparare: se pun intr-un vas mai adanc gen wok legumele maruntite si cu lingura de ulei de masline si se lasa pe foc mic cu putina sare pret de cateva minute. Adaugam apoi crevetii si stingem cu vin, eu am pus si putina an in completare de data asta.

Dupa 5 minute de cand am adaugat crevetii adaugam scoicile  si le lasam pana se deschid. Cand se deschid adaugam usturoiul facut cu presa si verdeata maruntita eu am pus patrunjel.

Se iau imediat de pe foc, scoicile au un timp foarte scurt de preparare , trebuie luate imediat dupa ce se deschid ca sa nu isi piarda aroma si se isi strice textura, devin elastice daca stau prea mult.  Se pot servi simple sau acompaniate de spaghete sau orez, noi le-am servit simple de data asta cu un vin bun,  un adevarat deliciu;

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou de creveti si scoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

MIUTA 1

08.10.2011, 00:08

Imi place foarte bun

alecssa21 1

08.10.2011, 04:20

urasc fructele de mare,urasc pestii adik urasc tot c iese din apa(mari,oceane)dar tre sa recunosc ca platoul tau arata delicios se vede d la distanta k esti o bucatareasa extraordinara

alecssa21 1

08.10.2011, 04:21

app am incercat sa le mananc dar nu reusesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scoici in sos de vin