Porc cu cartofi copti

de Ancutsa in Porc, 1 Feb 2017 | 2104 vizualizari

 

Pentru un pranz festiv sau o duminica in familie, puteti pregati carnati si carne de porc prajite alaturi de cartofi la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 300 g pulpa de porc;
  • 200 g fleica;
  • sare dupa gust;
  • cateva boabe de piper negru;
  • 1 pahar vin alb;
  • 3 foi de dafin;
  • Pentru garnitura:
  • 6 cartofi mari;
  • 100 g unt;
  • Condimente:
  • sare
  • piper negru macinat
  • si oregano dupa gust
  • cascaval ras dupa gust
  • putin vin alb;
  • In plus: 4 carnati mici (de casa)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu cartofi copti:

 

Se curata cartofii, se taie rondele si se fierb in apa cu putina sare. Cand cartofii sunt aproape fierti, se scurg de apa si se intind pe o tava in care am pus foaie de copt.

Se presara sare, piper negru macinat si putin oregano. Nu exagerati cu oregano, pentru ca are un gust pronuntat, mai ales daca nu il folositi des. Se adauga si fasii de unt, se rade cascavalul si se stropeste cu putin vin alb.

Se da tava la cuptor pana se rumenesc.

 Intre timp, se pregateste fleica si pulpa de porc. Se portioneaza in bucati cat mai mici. Se topeste mai intai putina grasime intr-o cratita incapatoare, apoi se rumenesc bucatile de carne. Se adauga sare si cateva boabe de piper negru. Puteti adauga si 2-3 foi de dafin pentru mai multa savoare. Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga vin alb, dar nu tot odata, ci putin cate putin. Se gateste la foc mic. Din cand in cand, se completeaza cu putin vin. Este gata in aprox o ora. La final, se scoate carnea si se pot praji si carnatii in aceasta cratita.

 Se serveste cu salata de rosii.

Pofta Buna!

 Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/porc-cu-cartofi-copti.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada de porc si cartofi taranesti