Prajitura cu rahat si lamaie

de ionix in Prajituri, 6 Feb 2010 | 13944 vizualizari

 

O prajiturica foarte usor de facut…
Prajitura cu gust de copilarie… multumiri verisoarei mele, Roxana, reteta umpluturii a fost buna :p nu si-a adus aminte cum se faceau foile asa ca... am improvizat...

 

INGREDIENTE

Aluatul:
  • 1 ou
  • 250 ml ulei
  • 300 ml apa minerala
  • 5 linguri cu zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 3 linguri cu apa calda
  • Faina cat cuprinde
 Umplutura:
  • 1 kg rahat
  • doua lamai
  • 3 linguri cu zahar
  • 200 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rahat si lamaie:

 

Prepararea aluatului:

Se bate oul cu zaharul si un praf de sare.

Se face maiaua din drojdie cu apa calduta si o lingurita de zahar.

Peste ou, se adauga uleiul si se amesteca bine.

Se adauga si apa minerala si maiaua, amestecandu-se bine bine.

Se toarna faina, cate un pic, si se amesteca bine pana se face un aluat usor de modelat.

Se acopera vasul cu un prosop si se lasa intr-un loc caldut la dospit.

Dupa ce a crescut, se imparte aluatul in 4 parti egale.

Fiecare bucata de aluat se intinde pe o planseta unsa cu ulei, se pune pe dosul tavii, se inteapa cu furculita din loc in loc si se dau la cuptor.

Se lasa circa 10 min la foc mic, si se dau la racit.

 

Prepararea umpluturii:

O preparam cat timp aluatul sta la dospit.

Lamaile se spala bine, se da coaja pe razatoare si se scoate miezul.

Se dau pe masina de tocat rahatul si untul alternand cu miez de lamaie.

Compozitia rezultata se amesteca cu zaharul si coaja de lamaie si se da la frigider pana facem foile.  

Asamblare: foaie- umplutura-foaie-umplutura-foaie-umplutura-foaie-zahar pudra  

Se lasa la rece mai bine de 24 de ore si apoi se taie.  

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca lamaile sunt prea acre, mai puteti adauga zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rahat si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

ANDREEA 1

30.07.2012, 21:52

FFF FAINA PRAJITURA,O COMBINATIE DE AROME NEMAIINTALNITA DE MINE PANA ACUM....SI AM NISTE ANI...)DA-MI VOIE SA TE APLAUD LA SCENA DESCHISA...FELICITARI,ASTEA SUNT RETETELE PE CARE LE ADOR,LE CAUT SI LE COLECTIONEZ...ORICAND LE PREFER DULCEGARIILOR MODERNE...RETETELE CU IZ DE COPILARIE,CUM AI SPUS SI TU...BRAVO,NOTA 10!!!!

ionix 1

10.08.2012, 19:30

Mulțumesc, Andreea! Nu este o poză foarte reușită, care să demonstreze că e și arătoasă, dar prăjitura e bunuță rău.

RuxyRux 1

10.08.2012, 19:33

Deosebita prajiturica ta...am pus-o la favo sa o probez...multumesc si te imbratisez frumoaso!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec umed cu branza si afine