Reteta de briose cu iaurt, delicate si usor de facut

de gaby_duceag in Dulciuri, 25 Aug 2023 | 3700 vizualizari

 

Delicate, usor de facut, delicioasele briose cu iaurt sunt indragite de toata lumea. Servite la cafea, la mic dejun, cu lapte sau alaturi de ceai, intotdeauna constituie o alegere potrivita pentru deserturi economice, rapide si spornice.
Pentru Reteta de briose cu iaurt, delicate si usor de facut am folosit urmatoarele ingrediente: oua, zahar, unt, lapte, iaurt, faina.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de briose cu iaurt, delicate si usor de facut
  • 4 oua mari sau 5 mai mici
  • 150 g zahar
  • putina sare
  • 80 ml unt topit si racit
  • 60 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • 125 grame iaurt (eu am pus iaurt grecesc)
  • o lingurita esenta vanilie sau zahar vanilinat
  • 300 g faina (eu am folosit tip 550)
  • 12 g praf de copt
  • coaja de lamaie sau portocala
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de briose cu iaurt, delicate si usor de facut:

Iata cum se prepara Reteta de briose cu iaurt, delicate si usor de facut

Intr-un bol pune ouale intregi, sarea si zaharul. Mixeaza pana cand compozitia isi dubleaza volumul, devine cremoasa si pufoasa (aproximativ 5 minute).

Adauga apoi coaja de lamaie si omogenizeaza.

Pune apoi iaurtul si mixeaza din nou usor, adaugand treptat, pe parcursul mixarii, intai esenta de vanilie, apoi laptele, untul topit si uleiul. Adaugati-le putin cate putin, pana cand le incorporati pe toate.

Cerne faina impreuna cu praful de copt. Adauga in 3 etape peste compozitia de briose cu iaurt si mixeaza usor, pana la omogenizarea completa.

Acopera bolul cu folie alimentara si da-l la frigider pentru cel putin o ora. Eu am lasat 2 ore.

Preincalzeste cuptorul la 175 grade C.

Pregateste tava de briose si pune hartiute in fiecare orificiu (daca nu esti 100% sigura ca ai hartiute bune, unge-le cu unt). Distribuie compozitie in fiecare, lasand putin loc gol in forma.

Presara deasupra fie zahar pudra, fie zahar tos (cam 1/2 de lingurita pe fiecare) – se va forma o crusta frumoasa, delicioasa –  apoi introdu tava in cuptor, pe treapta din mijloc.

Coacerea depinde foarte mult de cuptorul fiecaruia. Va dura intre 20 si 30 de minute. La mine a durat 28 minute. Briosele cu iaurt trebuie sa fie crescute, usor rumene si sa treaca testul cu scobitoarea. Daca testezi dupa 20-25 minute si scobitoarea iese curata, opreste cuptorul.

Scoate briosele din tava si lasa-le la racit.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Briose Fererro sau briose sarate. Recomandam si baklava muffins

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de briose cu iaurt, delicate si usor de facut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu banane si frisca