Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata, un desert romanesc foarte popular

de farfuriavesela in Dulciuri, 21 Iul 2014 | 20597 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata, un desert romanesc foarte popular
Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti urmari cum am pregatit eu papanasi chiar aici!!!!
Pentru aceasta reteta avem nevoie de: branza de vaci zahar, faina, oua

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata, un desert romanesc foarte popular:

  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 100 gr zahar
  • 350-400 gr faina (cantitatea de faina depinde de cantitatea de zer din branza)
  • 2 oua
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • 200-300 gr smantana
  • dulceata de capsune sau de care aveti prin camara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata, un desert romanesc foarte popular:

Cum se prepara Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata, un desert romanesc foarte popular:

Amestecam branza, scursa bine de zer, cu zaharul, ouale, bicarbonatul de sodiu alimentar, sarea. Incorporam faina si framantam usor pana obtinem un aluat fraged, ce nu se lipeste de maini. Lasam aluatul sa se odihneasca aprox 15-20 min.

Impartim aluatul in portii potrivite si modelam papanasii in palma sau pe blatul de lucru. Cu degetul mare formam gaura specifica a acestora si apoi facem si biluta corespunzatoare.

Punem ulei la incins intr-o craticioara si incepem sa prajim papanasii si bilutele, pe ambele parti cateva minute, pana cand se rumenesc si capata o culoare frumoasa.   Dupa ce ii prajiti pe toti, urmeaza partea in care ii ornati cu smantana si dulceata in cantitatea dorita de voi, iar apoi nu mai stati pe ganduri, ii puteti servi.

Sa incercati si reteta de Papanasi fierti cu prune, e un deliciu! Sa incercati si reteta de Papanasi cu branza proaspata de vaci

Va recomandam si Reteta de preparare a papanasilor reinventati

TIPS-URI

1

Nu faceti papanasii prea mari pentru ca la prajit se vor mari/ umfla foarte mult

2

Cumparati branza scursa bine de zer sau o puteti pune la scurs intr-o sita

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata, un desert romanesc foarte popular" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu ciocolata