Salată de spanac, leurdă și frunze de ridichi

de Panacris in Salate, 23 Mar 2013 | 5624 vizualizari

 

De mult timp vreau să probez această salată, plină de vitamine! Cum a dat ”colțul ierbii” am lăsat supermarket-ul pentru piață. Am redescoperit verdețurile clasice de primăvară, cultivate în serele ”bulgarilor”, spanac, ridichi, ceapă verde, usturoi verde, ștevie, lobodă, mărar, pătrunjel și verdețurile date de Dumnezeu, urzicile și leurda. Astfel mi-am umplut ”taxiul albastru!” (sacosa pe roți!) cu verdețuri ( în cantități industriale :)) ) și am purces spre casă, deși vremea de afară mă îmbia la plimbare. Gata cu poveștile, să trecem la treabă!

 

INGREDIENTE

  • frunze de spanac cca. 200 g,
  • frunze de leurdă 1 legătură,
  • frunze de ridichi de la 2 legături,
  • ceapă verde 4 fire,
  • mărar verde,
  • ridichi 8 bucăți,
  • sare iodată.
  • ulei de măsline aromat cu usturoi,
  • piper proaspăt măcinat,
  • oțet din vin roșu,
  • apă minerală.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de spanac, leurdă și frunze de ridichi:

Se curăță și spală frunzele foarte bine sub jet de apă rece. Se toacă toate verdețurile julien și se amestecă ușor. Ridichile curățate se feliază.

Se face un sos vinegretă din ulei de măsline aromat cu usturoi, oțet din vin roșu, sare iodată, piper proaspăt macinat și puțină apă minerală.

Cantitățile variază în funcție de gustul fiecăruia.

Sosul obținut se toarnă peste verdețurile tocate, se amestecă ușor și servește imediat, alături de preparate principale. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de spanac, leurdă și frunze de ridichi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

laura_n 1

23.03.2013, 21:14

cred ca este cea mai gustoasa salata
cred si eu ca au mancat zmeii

Merisor 1

23.03.2013, 21:21

Vai ce salata ai facut!

delia64 1

23.03.2013, 21:33

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Salata de frunze tinere