Salată de varză roșie la borcan - Rețeta simplă și rapidă

de Bucataras in Conserve, 10 Oct 2024 | 127 vizualizari

 

Salata de varză roșie la borcan este o rețetă tradițională de murături, ideală pentru a păstra varza pentru iarnă sau pentru a avea o garnitură delicioasă pe tot parcursul anului.
Pentru a pregăti această Salată de varză roșie la borcan - Rețeta simplă și rapidă, ai nevoie de câteva ingrediente: varză roșie, sare, apă, boabe de piper, foi dafin și oțet.  

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Salată de varză roșie la borcan - Rețeta simplă și rapidă:
  • 1 varză roșie (2 kg)
  • 2 litri apă
  • 40 g sare
  • boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 lg oțet
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de varză roșie la borcan - Rețeta simplă și rapidă:

Cum se prepara Salată de varză roșie la borcan - Rețeta simplă și rapidă

 Într-o cratiță, pune apă, puțină sare, boabele de piper și frunzele de dafin. Fierbe soluția până când sarea se dizolvă complet, apoi las-o să se răcească puțin.

Toacă varza fideluță (în fâșii subțiri). Poți folosi și un robot de bucătărie pentru a tăia varză uniform. Dacă dorești, poți adăuga și morcov ras pentru un plus de aromă și culoare.

Pune varza tăiată într-un bol mare și presară restul de sare peste ea. Frământă ușor varza cu mâinile până începe să se înmoaie și să își lase sucul. Pune varza stoarsă bine în borcan, presând-o ușor, astfel încât să nu rămână goluri de aer.

Toarnă peste varză soluția cu sare calduță, având grijă să acoperi complet varză. Pune capacul pe borcan și închide-l bine. Agită-l puțin, apoi desfă capacul și toarnă deasupra o lingură de oțet. Pune capacul la loc și lasă borcanul să se răcească complet la temperatura camerei.
Varza roșie murată poate fi consumată după aproximativ 2-3 săptămâni, dar va avea un gust mai intens dacă o lași mai mult timp să se mureze.

Această salată este perfectă ca garnitură pentru fripturi, grătare sau chiar sandvișuri.

Încearcă și rețeta de Varză roșie în oțet sau varianta de Gogoșari umpluți cu varză.

Îți recomandăm și rețeta de Salată de legume pentru iarnă.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Dacă dorești o varză mai aromată, poți adăuga și alte condimente, cum ar fi frunze de țelină, hrean sau boabe de ienupăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de varză roșie la borcan - Rețeta simplă și rapidă" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari cu conopida in propria saramura