Supa de rosii cu radacinoase de iarna

de Brindusa in Supe, 2 Mar 2011 | 5949 vizualizari

 

Zilele astea am facut curat in camara cu borcane (a venit primavara, nu?). Ascunse prin fundul unui raft am gasit doua borcane cu suc de rosii, facute asta vara. Si imediat inima mea a tresarit fericita: supa de rosii scrie pe voi. In general cand fac supa de rosii folosesc supa de baza de pui. De data asta n-am avut asa ceva in congelator. In schimb am gasit prin cutiile frigiderului tot felul de radacinoase: morcov, telina, patrunjel, gulie, asa ca asta am folosit. Si niste taietei de casa. A iesit, asa cum zic americanii, comfort food.

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 gulie
  • 1/2 telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 l suc de rosii
  • 1,5 l apa
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 mana de taietei de casa
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu radacinoase de iarna:

  • Curata toate legumele si taie-le julienne (bastonase). Ceapa tai-o marunt.
  • Intr-o oala de 3 l incalzeste uleiul
  • Pune ceapa si caleste-o putin. Adauga legumele si caleste-le si pe ele cam 5 minute. Ai grija sa nu se arda. 
  • Pune apa, oregano si niste sare. Lasa la foc mare pana ce incepe sa fiarba.
  • Fierbe la foc mic, acoperit, pana ce se inmoaie legumele (cam 15 minute). Spre sfarsit arunca in supa si o mana de taietei de casa.
  • Adauga sucul de rosii si mai da 2-3 clocote (sucul e deja fiert, asa ca nu mai trebuie sa stea mult pe foc)
  • Potriveste de sare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu radacinoase de iarna" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume si rosii cu taitei