Supa de vita cu galusti

de Brindusa in Supe/Ciorbe, 14 Mai 2010 | 4896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 rasoale de vita, medii
  • 5 morcovi medii
  • 2 cepe, medii
  • 1 telina mica
  • 2 radacini de patrunjel/pastarnac
  • 4 cartofi  mari
  • sare, piper dupa gust

Pentru galusti

  • 2 oua
  • 8-10 linguri gris
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de vita cu galusti:

Intr-o oala mare, pune la fiert carnea in apa rece la foc mare. Cand incepe sa fiarba da focul mic. Scoate spuma de cate ori e nevoie. Cand carnea e aproape fiarta, pune legumele (fara cartofi). Cand legumele s-au fiert, pune si cartofii (taiati in 2, daca sunt mari). Pune sare si piper, da un clocot si strecoara supa.

In zeama fierbe galustile astfel:

  1. Bate bine (cu mixerul sau cu telul) ouale
  2. Adauga in jur de 8 linguri de gris. Amesteca. Daca compozitia e prea moale (curge) mai adauga gris. Ai grija sa nu fie o compozitie prea tare, dar nici sa nu curga.( Ar trebui sa arate ca in poza a-2a)
  3. Cu o lingurita ia din compozitie si pune in oala cu supa care fierbe la foc mic. Continua pana ai terminat compozitia.
  4. Cand incepe sa fiarba din nou, pune o cana mare de apa rece, pune capacul si lasa sa fiarba la foc mediu- mic, pana ce galustile s-au umflat si sunt moi.
  5. Serveste supa cu galusti. Carnea rasol o poti manca alaturi de legume cu unt si hrean
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vita cu galusti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta