Tocanita de caprioara foarte frageda si gustoasa

de katty in Mancaruri cu carne, 9 Ian 2017 | 21154 vizualizari

 

Tocanita de caprioara foarte frageda si gustoasa
Desi dureaza destul de mult pregatirea carnii, eu zic ca merita asteptarea.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tocanita de caprioara foarte frageda si gustoasa
  • 600 gr carne de caprioara cu os
  • 200 gr arpagic de ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 150 gr masline
  • 2 linguri de untura
  • foi de dafin
  • sare
  • piper negru macinat
  • rozmarin
  • cimbru uscat
  • ienibahar boabe
  • 250 ml vin rosu
  • 200 gr pasta de tomate
  • 1 lingura pasta de ardei
  • patrunjel verde ptr decor
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de caprioara foarte frageda si gustoasa:

Cum se prepara Tocanita de caprioara foarte frageda si gustoasa

Spalam carnea, o curatam de pielite si o asezam intr-un vas. Turnam peste ea vinul, piper, 1 crenguta cimbru, rozmarin, cateva boabe ienibahar, 2-3 foi de dafin si morcovul curatat si taiat rondele. Lasam carnea la fezandat, la rece, 24 de ore. Din cand in cand, o intoarcem. A doua zi, scurgem carnea  si o  punem la rumenit intr-o cratita, intr-o lingura de untura. Cand carnea a inceput sa se rumeneasca, adaugam rondelele de morcov. Lasam cateva minute pana morcovul se inmoaie usor si stingem cu vinul caldut. Lasam sa fiarba pana vinul scade la jumatate, apoi adaugam apa calduta si fierbem pana carnea se inmoaie. Punem pasta de rosii si ardei, sare, piper, rozmarin, putin cimbru si arpagicul pe care l-am tras cateva minute, intr-o tigaie, in untura ramasa. Dam cratita la cuptor pana sosul scade. Inainte cu 5 minute de a fi gata, punem maslinele. Servim tocanita fierbinte, cu patrunjel verde presarat deasupra si mamaliga. Recomandam si ragu de caprioara sau friptura de caprioara

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de caprioara foarte frageda si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

10.01.2017, 10:20

Interesant!

mirela0911 1

10.01.2017, 13:11

miki_a 1

10.01.2017, 20:13

Am mancat asa ceva in copilarie.....foarte bună, de altfel!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu cartofi