Tocanita de ciuperci cu smantana

de Sim0na in Mancaruri de legume, 8 Noi 2012 | 5304 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 3 linguri smantana acra
  • 1 lingurita faina
  • ½ lingurita oregano
  • ½ sare de mare
  • piper
  • 3 catei usturoi
  • ulei de masline
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu smantana:

Ciupercile le-am spalat si curatat, apoi, ptr ca nu au fost foarte mari, le-am taiat in patru. Am pus uleiul la incins, am adaugat cateii de usturoi taiati pe jumatate, pe care i-am calit putin, apoi i-am scos. In uleiul incins, am pus ciupercile impreuna cu ceapa tocata marunt. Cand ciupercile s-au inmuiat, am condimentat cu oregano, sare, piper.

Am adaugat jumatate din verdeata tocata marunt si cca 150 ml apa si am lasat sa fiarba cam 10 minute. Smantana am amestecat-o cu faina, iar amestecul l-am pus peste ciuperci. Am lasat sa fiarba cam 5 minute, sau pana se ingroasa. Am stins focul si am adaugat si restul de verdeata.
Am servit alaturi de mamaliga calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci la ceaun