Tocanita de vitel la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de laura_n in Slow Cooker, 10 Dec 2015 | 6305 vizualizari

 

Intr-una din seri, nopti chiar, am prins spre sfarsitul unei emisiuni culinare, pe Paprika, o reteta de-ale cunoscutei Mary Berry, de tocanita de vitel. Multumesc mult, Paprika, pentru emisiuni minunate, pline de idei senzationale!
Nu am urmarit-o cap coada, insa din cate am mai prins, am incropit si eu o tocanita care a iesit grozava! Chiar pot spune ca a fost cea mai buna tocanita de vitel pe care am savurat-o!
Are cateva tipsuri pe care le voi pastra si le voi pune in practica ori de cate ori voi face aceasta tocana. Sa va mai spun cum a iesit gatita la slow cooker Crock-Pot 4,7 L?

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de vitel (putin impanata)
  • 2-3 morcovi
  • 3 cepe mici
  • 1 ceapa rosie mare
  • usturoi
  • faina
  • 1 lingurita dulceata de ardei iute
  • rosii uscate in conserva
  • ardei iute
  • sare
  • chimen macinat proaspat
  • piper
  • patrunjel verde
  • foi dafin
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 200 ml vin rosu
  • 400 g ciuperci micute
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Taiem carnea cuburi potrivite. Asezam carnea intr-o punga, punem cateva linguri de faina, legam punga si o agitam astfel incat toata carnea sa fie pudrata in faina.

O scoatem, o rumenim intr-o tigaie cu putin ulei de masline si 1 catel de usturoi presat.

Pregatim vasul de gatit.

Curatam si spalam legumele. Ceapa rosie si morcovul le taiem rondele. Cepele mici le lasam intregi.

Asezam carnea in vasul slow cooker-ului Crock-Pot, adaugam legumele, cateva rosii uscate, o lingurita de pasta de tomate, sare, 2-3 foi de dafin, piper, chimen mai mult. Adaugam vinul si presaram rondele de ardei iute. Acoperim, selectam functia Low, cu durata de 6 ore. Lasam aparatul sa isi faca treaba, iar cu o ora inainte de a fi gata, adaugam o lingurita de dulceata de ardei iute si ciupercile lasate intregi. Lasam aparatul sa isi finalizeze treaba, selectand o jumatate de ora in plus la timpul de gatire, asta fiindca am ridicat capacul sa adaug ultimele ingrediente. Dupa finalizarea programului de gatit, aparatul trece automat pe functia de pastrare la cald. Am savurat tocanita cu atata pofta, va recomand cu toata inima, doar gulasul mancat la un renumit han din Ungaria mai egaleaza aceasta tocanita, asa de buna ce a iesit!

TIPS-URI

1

alegeti carnita frageda, rozalie la culoare.

2

puteti sa o gatiti si in cuptor, dar la foc mic, pentru mai multe ore. Vasul trebuie sa stea acoperit ca sa se coaca innabusit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu sos de branza si usturoi la slow cooker Crock-Pot