susu

5

Bucataras
senzational

bucuresti

Bucataras din 31.08.2009

RETETE505
PRIETENI49
Retete / Dulciuri

Prajitura turnata cu mere

In Prajituri la 4 Apr 2013

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful de copt, nuca taiata potrivit si sarea. Se amesteca merele cu zaharul, coaja de citrice, stafidele hidratate in rom cu tot cu sirop si scortisoara dupa care se adauga ingredientele uscate treptat,...

Chec cu gem de caise

In Prajituri la 4 Apr 2013

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Batem ouale foarte bine cu putina zeama de lamaie, coaja de citrice apoi adaugam zaharul treptat si mixam pana la incorporare. Amestecam faina cu grisul, praful de copt si nuca de cocos. Adaugam laptele batut si apoi ingredientele uscate...

Chec marmorat

In Prajituri la 4 Apr 2013

Stafidele se pun la hidratat in coniac si rom. Albusurile se bat spuma cu putina zeama de lamaie. Cand devin spuma adaugam treptat zaharul si mixam. Galbenusurile le frecam bine cu coaja de citrice si zaharul vanilat dupa care adaugam uleiul. Faina se amesteca cu parful de copt. Adaugam...

Gris cu lapte ca pe vremea bunicii

In Dulciuri la 10 Mar 2013

Punem laptele pe foc mic impreuna cu zaharul, esenta si coaja de citrice. Amestecam pana la dizolvarea zaharului. Cand s-a infierbantat turnam in ploaie grisul si amestecam incontinuu. Daca ati pus prea mult gris si vi se pare prea tare mai adaugati lapte cald iar daca iese prea moale puneti...

Cozonac cu nuca in tigaia Dry Cooker

In Dulciuri la 25 Feb 2013

Toate ingredientele in afara de lapte si unt se tin in bucatarie de seara. Faina se cerne de trei ori. Laptele se amesteca cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si se pune pe foc pana se topeste zaharul. Aprindem cuptorul si facem cald in bucatarie. Preparam o maia separat din drojdie, 1...

Cozonac cu mac

In Dulciuri la 22 Feb 2013

Toate ingredientele in afara de lapte si unt se tin in bucatarie de seara. Faina se cerne de trei ori. Laptele se amesteca cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si se pune pe foc pana se topeste zaharul. Aprindem cuptorul si facem cald in bucatarie. Preparam o maia separat din drojdie, 1...

Tort de mere cu dulceata

In Dulciuri la 22 Feb 2013

Se pune zaharul pe foc direct in oala in care facem tortul. Amestecam mereu pana se topeste dupa care se tapeteaza bine peretii vasului cat este inca cald. Dupa ce s-a racit se unge cu unt si se aseaza merele deja pregatite. Se curate merele de coaja si se scoate cotorul si semintele. Daca gemul...

Tort cu ciocolata si cafea

In Torturi la 22 Feb 2013

Blatul: Stafidele se hidrateaza in esente si coniac vreo 40 de minute. Nucile se dau putin la cuptor, se curata apoi de coaja amaruie dupa care 1/2 din cantitate se toaca marunt si cealalta se macina. Se bat albusurile pe jumatate cu zeama de lamaie dupa care se mareste viteza si...

Tort de Craciun II

In Torturi la 16 Ian 2013

Blat alb: Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca o alifie. Galbensusurile se presara cu sare, esenta si coaja de citrice. Separat se amesteca faina cu praful de copt dupa care se cerne si se adauga...

Tort racoritor cu fructe si ciocolata

In Torturi la 16 Ian 2013

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca o alifie. Galbensusurile se presara cu sare, esenta si coaja de citrice. Separat se amesteca faina cu praful de copt dupa care se cerne si se adauga treptat...

Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea

In Dulciuri la 22 Oct 2012

Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Untul se topeste la foc mic si dupa ce s-a racit i se adauga in fir subtire laptele la aceeasi temperatura amestecandu-se usor. Nucile se dau putin la cuptor dupa care se curata de coaja si 1/2 se macina fin si 1/2 se toaca...

Trufe fine de ciocolata

In Dulciuri la 15 Oct 2012

Ciocolata se taie bucatele cat mai mici si se pune intr-un bol de sticla mai incapator. Se pune frisca impreuna cu untul taiat bucati intr-o oala de tefal pe foc foarte mic. Se amesteca bine in ea pana se topeste bine untul si ajunge la punctul de fierbere dar fara sa fierba apoi se varsa calda...

Reteta de pandispan pufos cu fructe din 7 oua

In Prajituri la 25 Sep 2012

Preparare Reteta de pandispan pufos cu fructe din 7 oua Albusurile la temperatura camerei se separa de galbenusuri cu ajutorul palmei. Zaharul, galbenusurile, coaja de citrice, 1 plic zahar vanilat, praful de copt stins si cele 3 lg de ulei se mixeaza la viteza maxima pana se obtine o crema....

Gustare rapida

In Dulciuri la 25 Sep 2012

Se freaca untul cu zahar dupa gust, apoi se adauga galbenusul si la sfarsit cacaoa. Rezulta o crema cu care se ung biscuitii simpli, se suprapun si deasupra se pune gem. Se da la rece pana se inmoaie biscuitii.

Chec din albusuri

In Prajituri la 17 Sep 2012

Faina cu 120 gr zahar se amesteca separate. Albusurile se bat spuma cu celelalte 120 gr zahar si putina zeama de lamaie. Albusurile si lamaia sa fie scoase cu cateva ore inainte de la rece. Cand albusurile s-au facut bezea se adauga esentele si se mai bate putin . Se cerne amestecul de faina cu...

Gem asortat

In Dulceata / Gem la 17 Sep 2012

Se aseaza fructele spalate si taiate bucati potrivite un rand de fructe unul de zahar, se acopera si se da la rece pana a doua zi cand se pune pe foc mic impreuna cu condimentele inca de la inceput. Se amesteca mereu in el sa nu se prinda si spre sfarsit se adauga lamaia care este un bun...

Gem de caise cu samburi

In Dulceata / Gem la 17 Sep 2012

Caisele se desfac in jumatati si se acopera cu zahar pana a doua zi cand se pun pe foc mic vreo 2 ore, eu il pun pe o table nu direct pe flacara. Se amesteca mereu in gemul de caise sa nu se prinda si spre sfarsit se adauga zeama de lamaie, vanilia si samburii preparati in felul urmator:...

Chec pufos cu nuci

In Prajituri la 26 Iul 2012

Ouale se scot cu cateva ore inainte din frigider. Separam galbenusurile de albusuri. Presaram putina sare si zahar peste galbenusuri, coaja de lamaie si portocala si esenta de vanilie. Cognacul puteti sa-l adaugati in crema de cacao va iesi o nebunie sau hidratati stafidele in el. Albusurile se...

Prajitura aromata cu gris

In Prajituri la 17 Iul 2012

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, se adauga grisul si albusul spuma la final impreuna cu restul ingredientelor mai putin vanilia, romul si litrul de lapte. Se tapeteaza o tava cu unt si gris, se coace 25 min apoi se pune peste prajitura laptele aromatizat cu esenta si se mai da 10-15...

Gem asortat de caise si corcoduse

In Dulceata / Gem la 13 Iul 2012

Caisele se taie in jumatati, se aseaza in cratita un rand de caise, unul de zahar, corcodelele desfacute in jumatate sa-si lase zeama si iar zahar. A doua zi se pun pe foc mic si se fierbe vreo ora jumate doua timp in care se amesteca mereu sa nu se prinda. Se culeg corcodusele cu paleta si se...

Gem de caise parfumate

In Dulceata / Gem la 13 Iul 2012

Scoatem samburii caiselor si-i pastram pentru alt gem de caise cu samburi. Taiem caisele sferturi punem in oala care a fost oparita si deasupra punem zaharul peste tot. Lasam la rece pana a doua zi cand fierbem gemul de caise pe plita la foc potrivit amestecand mereu in ea. Spre sfarsit adaugam...

Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara

In Dulceata / Gem la 13 Iul 2012

Se taie prunele in patru, se pun in oala in care se face gemul, se acopera cu un rand de zahar, deasupra se pun corcodusele desfacute in jumatate ca sa-si lase zeama si deasupra restul de zahar. Se lasa acoperit pana a doua zi cand se pune pe foc dar nu direct pe flacara si se amesteca mereu sa...

Desert prajitura cu orice fel de fructe

In Prajituri la 3 Iul 2012

Bati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si apoi adaugi uleiul treptat. Albusurile batute spuma tare se adauga peste galbenusuri impreuna cu esentele, dupa plac, zaharul vanilat si la final faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza usor, cu o spatula, de jos in sus, sa nu...

Cum se face coliva pas cu pas

In Dulciuri la 29 Iun 2012

Cum se face coliva. 1) Cu o zi inainte de a pregati coliva ne ocupam de nuca. Se curata mai intai fiecare bucatica sau jumatate de nuca in parte pentru a nu ne trezi ca ne spargem dintii. Se da apoi la cuptorul incalzit pana prinde o culoare usor rumenita ( atentie sa nu se arda, se amesteca...

Prajitura Harisa

In Prajituri la 29 Iun 2012

Se mixeaza galbenusurile cu untul topit si racit, zaharul vanilat, coaja de portocale si lamaie, se adauga apoi grisul si iaurtul treptat amestecand. Se incorporeaza apoi albusurile batute spuma. Se varsa continutul in tava tapetata si se da la cuptor pentru 60 de minute la foc mic. Se verifica...

Tort cu frisca si fructe

In Torturi la 22 Iun 2012

Pandispanul negru: 1) Zaharul se imparte in doua boluri de 150 gr. Faina se amesteca cu paful de copt. 2) Apa clocotita se adauga la cacao si se amesteca cu telul. 3) Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie si cand se intareste adaugi 150 gr zahar in reprize...

Prajitura cu branza by Monica Anghel

In Dulciuri la 20 Iun 2012

Se pun toate ingredientele intr-un vas si se amesteca cu mixerul . Se unge o forma si se tapeteaza si se varsa compozitia. Se da la cuptor pana se rumeneste. Eu am tinut-o vreo 2 ore la foc mic si a crescut foarte mult.

Prajitura turnata cu mere

In Prajituri la 20 Iun 2012

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul apoi adugam zaharul si mixam dupa care urmeaza uleiul cate putin si omogenizam. Faina se amesteca cu praful de copt si le adaugam la oua alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite. Merele curatate se dau...

Prajitura cu branza

In Prajituri la 30 Mai 2012

Se bat spuma ouale cu zaharul, se adauga uleiul treptat apoi laptele alternand cu faina amestecata cu praful de copt. Intr-o tava mai mica tapetata se varsa jumatate din compozitie si se da 10 min la cuptorul preincalzit. Se scoate tava si se intinde deasupra crema preparata prin mixarea oualor...

Peanut butter cookies

In Prajituri la 30 Mai 2012

Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Separat amestecam untul cu peanut butter-ul si esentele. Adaugam zaharul si mixam. Adaugam ½ din cantitatea de faina apoi ouale pe rand incorporand bine dupa fiecare. Punem restul de faina si dam compozitia la rece pentru o ora. Facem bilute...

Afisate 61 - 90 din 215 retete    

Postari recente

publicat la 22.04.2021

Desert tort de morcovi

publicat la 22.04.2021

Creveti in sos rosu

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Iar ti-ai sarutat imaginea reflectata in oglinda. Ai nevoie permanenta de atentie si te astepti sa fi aplaudat cand intri in camera. Si inteligenta arde in tine, ce-i drept cam mocnit.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]