Bucataria_Portocalie

1

Bucataras
incepator

Pitesti

Bucataras din 13.01.2010

RETETE33
PRIETENI16
Retete / Dulciuri

Chec cu lamaie

In Prajituri la 26 Mai 2010

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugand treptat toata cantitatea de zahar, extractul de vanilie, zeama de la cele 2 lamai si coaja de lamaie. Galbenusurile le amestecam bine cu ulei si le adaugam usor amestecand cu un tel peste compozitia de...

Prajitura cu mere rase

In Prajituri la 30 Mar 2010

Batem albusurile spuma, adaugam treptat zaharul, uleiul, lingura de apa. Incorporam galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt. Adaugam merele rase amestecate cu scortisoara si omogenizam bine compozitia. Ungem o tava cu ulei , adaugam compozitia si dam la cuptor pentru 30min la foc mic...

Tort cu nuca de cocos

In Torturi la 24 Mar 2010

PREPARARE BLAT (NEGRESA) Topim ciocolata cu untul intr-un vas la foc mic. Batem ouale cu zahar, adaugam compozitia de ciocolata cu unt (topita si racita), incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Punem compozitia intr-o forma de tort si o dam la cuptor (care a fost...

Cheesecake cu portocale

In Prajituri la 11 Mar 2010

BLAT: Punem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cuburi. Adaugam sarea, zaharul, oul si framantam rapid aluatul cu degetele. Daca aluatul e prea uscat adaugam 2 linguri de apa rece, daca e prea lipicios mai adaugam faina. I se da forma unei mingi , il impachetam in folie si-l dam la...

Mucenici moldovenesti

In Prajituri la 10 Mar 2010

Eu am pus toate ingredientele in masina mea de facut paine. Daca vreti puteti renunta la smantana si sa adaugati 250 ml lapte. Incercati sa folositi mai intai 550 gr faina si daca vi se pare prea moale aluatul sa mai adaugati. Aluatul trebuie sa fie putin tare ca sa-l puteti modela. Eu am...

Prajitura Desteapta

In Prajituri la 23 Feb 2010

Punem la foc mic o cratita cu laptele, untul si zaharul. Cand s-a topit untul luam de pe foc si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma, galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam compozitia de lapte cu unt si zahar (atentie, sa...

Guguluf cu ciocolata

In Prajituri la 19 Feb 2010

Aprindem cuptorul ca sa fie bine incins cand punem prajitura la copt. Mixam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam ouale treptat, mixam bine pana le incorporam pe toate. Ajutandu-ne de un tel adaugam laptele si faina amestecata cu praful de...

Moelleux au Chocolat

In Prajituri la 11 Feb 2010

Ungem formele cu unt si aprindem cuptorul. Punem ciocolata cu putin lapte la topit pe foc sau la cuptorul cu microunde. Intr-un vas batem bine 2 oua si 4 galbenusuri cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Adaugam esentele, ciocolata topita (si racita) putin cate putin, amestecand cu telul pana...

Budinca de paste cu branza

In Prajituri la 8 Feb 2010

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-un caston amestecam branza de vaci, ouale, zaharul si zaharul vanilat. Scurgem pastele de apa si le amestecam cu compozitia de branza. Ungem o tava mica cu unt sau ulei si le bagam in cuptor la foc mic pentru 30-40 min.

Briose cu rodie si sirop de portocale

In Prajituri la 30 Ian 2010

Scoatem samburii pretiosi de la rodie (da, si eu am stropit toata bucataria! Intr-un castron mixam bine ouale cu zaharul. Ajutandu-ne de un tel incorporam treptat uleiul, laptele, siropul de portocale, faina amestecata cu praful de copt. Ungem cu ulei tava pentru briose (asta daca nu...

Prajitura cu ciocolata

In Prajituri la 25 Ian 2010

Batem albusurile spuma cu un vf de sare si adaugam treptat zaharul. Incorporam pe rand ciocolata si toate fructele uscate, adaugam esenta de rom, vanilie. Tapetam cu hartie de copt o tava mica de tort si punem compozitia in cuptor la foc mediu. O lasam sa se raceasca, sa nu incercam sa o...

Tarta cu fructe

In Prajituri la 20 Ian 2010

Preparare crema: •Crema de vanilie Dr. Oetker se prepara conform instructiunilor (mixam bine continutul plicului cu 200 ml lapte). •Separat mixam mascarponele cu crema de branza si cele 3 linguri de zahar. •Adaugam si crema de vanilie, mixand pana se omogenizeaza bine...

Cheesecake + Brownie = ??

In Prajituri la 18 Ian 2010

Inainte de a ne apuca de prepararea prajiturii aprindem cuptorul. Trebuie sa fie bine incins cand punem prajitura la copt. Adaugam toate ingredientele pentru crema de branza intr-un bol mare si mixam bine pana se omogenizeaza compozitia. Punem intr-un vas ciocolata impreuna cu untul la...

Tort cu fructe de padure

In Torturi la 14 Ian 2010

Fructele de padure le dezghetam si le facem piure.  Mixam mascarponele cu crema de branza si 2 linguri de zahar. Punem laptele la fiert, frecam gabenusurile cu zahar, le adaugam peste lapte, punem faina treptat si amestecam bine cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Fierbem pana se...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem

In Prajituri la 14 Ian 2010

Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza de vaci, grisul, coaja de lamaie, zaharul, oul, vf de sare, bicarbonatul si faina pana formam un aluat.  Aluatul trebuie sa fie moale dar cu consistenta ferma pentru a putea fi modelat. Din aluat formam bile si le facem o gaura...

Pricomigdale cu ciocolata

In Prajituri la 13 Ian 2010

Amestecam bine migdalele cu 200 gr zahar, adaugam ciocolata si un albus nebatut. Separat, batem spuma albusurile cu 50 gr zahar. Incorporam albusurile in compozitia de migdale. Tapetam o tava cu unt sau folosim hartie de copt si le coacem in cuporul bine incins cam 10-15min.

Afisate 1 - 16 din 16 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]