Julie

1

Bucataras
incepator

Buzau

Bucataras din 12.04.2010

RETETE414
PRIETENI86
Retete / Supe/Ciorbe

Supa crema de mazare

In Supe la 29 Iul 2011

 Se curata cartoful, morcovul, ceapa; se spala si se taie in bucati mai mari. Se pune un vas cu aprox. 1l de apa la fiert; cand apa da in clocot se adauga legumele, uleiul si un praf de sare. Se lasa sa fiarba 10 minute, se adauga mazarea si se continua fierberea pana se patrund toate...

Ciorba de stevie cu omleta

In Ciorbe la 27 Mai 2011

Stevia se spala si se taie in fasii subtiri. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se pune un vas cu 3 l apa la fiert, cand apa da in clocot se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, telina si orezul. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele, se adauga apoi sucul de rosii, uleiul si...

Ciorba de ciuperci a la grec

In Ciorbe la 17 Ian 2011

Ciupercile se spala, se taie in felii subtiri si se pun la calit in ulei impreuna cu ceapa, ardeiul gras si morcovul- tocate marunt . Dupa ce se inmoaie legumele se adauga 3-4 cani cu apa si se lasa sa fiarba. Se amesteca smantana cu galbenusul de ou , 2-3 linguri cu otet si usturoiul pisat apoi...

Ciorba de fasole

In Ciorbe la 30 Noi 2010

Se pune fasolea in multa apa sa se umfle si sa se inmoaie. Se pun la fiert fasolea si cateva boabe de piper, in apa rece. Se lasa sa fiarba o ora si se schimba apa . Se adauga acum ceapa ,telina, rosiile, morcovul ,pastarnacul si ardeii grasi -toate tocate marunt. Tot acum se adauga si...

Supa crema de linte

In Supe/Ciorbe la 30 Noi 2010

Lintea se lasa la inmuiat 2 ore. Se pune apoi la fiert impreuna cu ceapa, morcovul si ardeiul -spalate, curatate si taiate in bucati mari. Cand lintea s-a inmuiat si legumele au fiert, se da vasul deoparte ,se scurge o parte din apa si se paseaza cu blenderul. Se...

Bors de peste

In Ciorbe la 3 Noi 2010

Va povesteam in reţeta - ceapa umpluta cu  icre de crap     despre Conul Costache Labusca- om al Deltei si mare amator de mancaruri pescaresti. Iată ce ştia  acesta  despre borşul de peşte:     " Cand zicem borş de peşte nu trebuie sa...

Supa crema de dovleac

In Supe la 31 Oct 2010

Dovleacul se curata de coaja,se indeparteaza semintele si se taie in cuburi mici.  Se aseaza intr-o tava si se presara cu sare, piper, rozmarin ,cimbru si un strop de ulei de masline. Se da tava la cuptor pana cand dovleacul se inmoaie si se concentreaza toate aromele. Dovleacul poate fi...

Ciorba de pui cu agurida

In Ciorbe la 23 Aug 2010

Puiul se spala ,se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza. Se adauga :ardeiul gras, radacina de patrunjel, telina,pastarnacul, ceapa, toate tocate in cuburi mici, si  morcovii taiati rondele. Dupa 10-15 minute de fierbere ,se...

Ciorba de pipote a la grec

In Supe/Ciorbe la 13 Iul 2010

Pipotele spalate si curatate bine se pun intr-un vas cu 4-5 l de apa  sa  fiarba. Adunam din cand in cand spuma. Cand au fiert pe jumatate se adauga morcovul, radacina de patrunjel, ceapa, pastarnacul si telina - toate  tocate cuburi mici. Separat, fierbem borsul si il spumam....

Ciorba de fasole verde cu dovlecel

In Supe/Ciorbe la 21 Iun 2010

Fasolea o spalam, ii rupem capetele si o taiem in bucati mai mici. Dovlecelul si telina  le curatam de coaja si le taiem in cuburi. Un morcov il taiem rondele iar pe al doilea il taiem cuburi. Tocam ceapa marunt. Spalam orezul in mai multe ape. Punem apa cu un praf de sare la fiert...

Supa cu galusti

In Supe/Ciorbe la 18 Iun 2010

Eu o fac asa: Pun la fiert 1.5 l apa in care adaug 2 linguri ulei si o lingurita cu concentrat de supa. Sare adaug numai daca e nevoie. Intr-un bol bat bine un ou cu o lingura de ulei si un praf de sare. Apoi putin cate putin adaug grisul amestecand in continuare.Cantitatea de gris...

Ciorba de bob

In Ciorbe la 17 Iun 2010

Spalam si curatam legumele. Taiem cuburi : cartofii, dovlecelul,morcovul,telina,pastarnacul,ardeiul gras, iar ceapa si verdeata le tocam fin. Pastaile de bob le spalam si le rupem capetele( ca la pastaile de fasole) apoi le taiem rondele mai mici. De la pastaile mai batrane vom folosi doar...

Supa de usturoi

In Supe/Ciorbe la 15 Iun 2010

Tocam usturoiul foarte fin si il punem sa se prajeasca in uleiul incins. Adaugam foaia de dafin , putin cimbru (verde, daca avem) si lasam la prajit pana se rumeneste usturoiul. Separat fierbem apa cu sare,vegeta si putin patrunjel tocat,pe care o adaugam peste usturoiul prajit.Lasam sa dea un...

Ciorba taraneasca de stir

In Ciorbe la 31 Mai 2010

Punem o  oala cu 3 l de apa la fiert. Cand apa da in clocot punem morcovul,ceapa si usturoiul taiate marunt, orezul spalat si lasam sa fiarba. Corcodusele si prunele se spala si se rup coditele apoi se pun separat sa fiarba  in 0.5 l apa.Cand s-au inmuiat se opreste  focul si se...

Supa crema de legume

In Supe la 26 Mai 2010

Punem pe foc o oala cu apa ,sare si putin ulei. In ea vom pune apoi legumele curatate de coaja, spalate si taiate bucati mai mari sau  chiar intregi. Patrunjelul il vom pune cu tot cu codite. Lasam sa fiarba. Cand sunt gata legumele scurgem apa si le  pasam cu blenderul. Daca supa a...

Ciorba de loboda

In Supe/Ciorbe la 19 Mai 2010

Se inabusa ceapa in putin ulei si cateva linguri cu apa. Cand s-a inmuiat se adauga morcovul , ardeiul gras si se completeaza cu apa fierbinte.( 1.5 l) Cand incepe sa fiarba se adauga orezul. Borsul se fierbe separat si se spumeaza. Loboda se spala foarte bine cu apa (fiecare frunza in...

Bors de perisoare

In Supe/Ciorbe la 10 Mai 2010

Punem apa pe foc cu putina sare. In ea adaugam uleiul, morcovul , ardeii, cartoful taiate cuburi si ceapa rondele. Cand apa incepe sa fiarba adaugam orezul spalat bine. Tocam carnea de pui impreuna cu un morcov si putin patrunjel. O punem intr-un bol si adaugam peste ea un ou,...

Afisate 1 - 17 din 17 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2012

Turta dulce

publicat la 20.12.2012

Button Cookies

 
Retete preferate
Ochi de paun

Voturi:48

Prajitura Suzette

Voturi:67

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]