Ciorba de pui cu agurida

de Julie in Ciorbe, 23 Aug 2010 | 7646 vizualizari

 

In zona Munteniei ,vara, se obisnuieste ,ca ciorbica sa fie acrita cu agurida ,primavara cu corcoduse si prune verzi ,iar cu bors in restul anului. Cine pleaca din Muntenia spre alte zone sau meleaguri, sigur duce dorul ciorbelor acre!
Pentru ca este vara si agurida este tocmai buna ,pica tocmai bine o ciorbica de pui , delicioasa, cu un gust aparte .
Pentru necunoscatori, agurida - inseamna strugurii verzi,
inca necopti , care sunt foarte acri.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui mai mic
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 buc. telina mica
  • 1 ceapa
  • paste fainoase scurte
  • 3-4 rosii
  • sare, vegeta
  • patrunjel, leustean
  • agurida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu agurida:

Puiul se spala ,se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza. Se adauga :ardeiul gras, radacina de patrunjel, telina,pastarnacul, ceapa, toate tocate in cuburi mici, si  morcovii taiati rondele. Dupa 10-15 minute de fierbere ,se adauga pastele si rosiile decojite si tocate marunt.

Agurida se pune intr-un vas si se paseaza bine. Pasta obtinuta se strecoara si cu ea se acreste ciorbica.

Se potriveste gustul cu sare, vegeta. Se mai da un clocot si se opreste focul. Se adauga patrunjelul si leusteanul tocate marunt. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu agurida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Julie 1

24.08.2010, 15:59

Joly,multumesc! Dana, las' ca te inveti tu! doar esti Buzoianca acum!

cristinne 1

25.08.2010, 10:53

si mamaia mea din moldova face la fel. e f buna.

Julie 1

28.08.2010, 12:23

Cristinne,ma bucur mult ca-ti place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu fidea