alba_zori

1

Bucataras
incepator

Brasov

Bucataras din 10.11.2011

RETETE148
PRIETENI98
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv cu rosii si crema de vinete

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2013

Mai intai de toate am taiat vinetele in doua pe lung, am taiat cu cutitul niste patratele care le-am umplut cu rozmarin proaspat, le-am uns bine cu usturoi, am sarat si pus bucatele de margarina peste tot. Vinetele le-am inchis in folie (sau hartie de copt) si bagat la cuptorul preincalzit la...

Aperitiv gargarite

In Aperitive / Garnituri la 20 Aug 2013

1.Se taie feliile de franzela si se ung cu margarina sau philadelphia 2.Se aseaza deasupra cate o felie de sunca afumata,padurea neagra sau speck 3.Se aseaza cate o jumatate de rosie cherry deasupra,o bucatica de maslina pentru capusor si bucatele mici pentru petele de...

Aperitiv cu casute

In Aperitive / Garnituri la 20 Aug 2013

Sunt rapide de facut si frumusele! Se taie franzela felioare,se ung cu margarina. Se pune felia de castravete deasupra,apoi cubuletele de cascaval cu o bucatica de ardei rosu la mijloc ca sa reprezinte o usa mica. Patratele de ardei gras si rosu pentru acoperisul casei, deasupra...

Mini cheesecake sarate cu sunca si nuci

In Aperitive / Garnituri la 13 Iun 2013

Pentru baza de cheesecake,am facut grisinele foarte fine ca si faina cu ajutorul blenderului asa cum se vede in poza,am topit margarina si am adaugat-o,a devenit o compozitie putin sfaramicioasa dar care am asezat-o in formele mele mici de muffin cu o lingurita impingand bine compozitia la...

Tarta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 13 Iun 2013

Foarte rapida aceasta tarta: Intr-un bol am dat prin sita 250 gr faina si adaugat 125 gr margarina bucatele mici si moi,un pic de sare,o lingurita de praf de copt si amestec cu mana foarte bine,sau daca avem un mixer performant il amestecam bine pana se incorporeaza bine margarina.Adaug si...

Sufleu de cartofi Gatto'

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2013

Foarte simplu: Fierbem cartofii intregi si spalati,in apa cu sare 30 minute pana cand vedem ca furculita intra in ei usor,luam coaja jos avand grija sa nu ne ardem si ii pisam cu furculita ca un pireu. Condimentam cu margarina sau unt,lapte de soia,sare dupa gust,parmezan ras,putina...

Vol-au-vent cu rosii si salam

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2013

Pe o hartie de copt se intinde cu un lemn foaia de foietaj dezghetata,. Se fac 4 rondele pline cu un pahar mare. Se fac alte 4 rondele in care cu un alt pahar ai mic se fac alte cercuri in mijloc,dupa cum se vede in fotografia mea. Se indeparteaza mijlocul de la rondele(le-am folosit...

Felioare de franzela cu mousse de ton si salam

In Aperitive / Garnituri la 1 Feb 2013

Am taiat franzela felioare mici si asezat pe farfurie. Am desfacut cutia de ton si am scurs uleiul. Am pus in mixer cu branza, putin ulei, putin otet, zeama de lamaie o lingura si am mixat pana a devenit crema mai densa. Am scos intr-un bol si am gustat de sare si piper. Am asezat cu...

Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 1 Feb 2013

Mai intai am pus cartofii cu tot cu coaja in apa cu putina sare si am lasat la fiert pana am verificat cu o furculita ca sunt fierti bine. Am scurs de apa, am pus sub jet de apa rece si asa am putut curata cu ajutorul unei furculite intepate in cartof si cu un cutit. Intr-un bol i-am strivit bine...

Tort cu ceapa si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2013

Am curatat cepele si le-am taiat felii subtiri,impreuna cu coada de leustean,intr-o tigaie am pus cu un fir de ulei de masline si am pus ceapele sa caleasca. Am pus si cartofii taiati rondele subtiri in multa apa fiarta cu un ram de rozmarin si am lasat sa fiarba bine.Am pus foarte putina...

Quiche cu dovlecei si salam

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2013

-Am pus ceapa taiata fin intr-o tigae cu salamul uscat bucatele si cu un fir de ulei de masline am lasat la rozolit putin. -Dovleceii spalati si curatati de extremitati i-am taiat rondele subtiri cu un cutit bine ascutit si asezat in tigae la rozolit bine,am adaugat si apa fiarta din cand in...

Ardei capia in aluat de bere

In Aperitive / Garnituri la 6 Dec 2012

 Am pregatit aluatul ca la clatite, am lasat la odihnit pana am spalat ardeii,taiat felii in lung,i-am amestecat in aluat. Am incins uleiul si i-am prajit.

Bruschette cu rosii si ulei de masline nou

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2012

Foarte simplu: Am taiat feliile de paine si le-am asezat intr-o tava de cuptor, le-am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade pana s-au rumenit frumos, cam 10 minute. Intre timp am spalat rosiile si le-am taiat in patru, am condimentat cu sare si oregano uscat si maruntit. Am scos feliile de...

Tortulet de avocado cu peste sabie si rosii

In Aperitive / Garnituri la 19 Noi 2012

1. Am pregatit o cratita antiaderenta cu ulei de masline si am asezat cele doua felii de peste sabie, am condimentat cu sare, piper, nuscoara, putin curry, masline si prune uscate, vin alb si am lasat pe foc dulce cateva minute pana s-a evaporat vinul si am vazut ca pestele a devenit mai deschis...

Crema de avocado cu sos de ardei capia cu curry

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2012

1. Sosul de adrei kapia cu curry: Am spalat si taiat cubulete ardeii si i-am pus intr-o tigaie incapatoare cu uleiul de masline, sare, curry si vinul alb. I-am lasat 30 minute aproape, cu capacul pus. Cand am vazut ca erau copti i-am dat prin storcatorul de rosii ca sa elimin cojile, apoi a...

Barcute de avocado

In Aperitive / Garnituri la 1 Noi 2012

Foarte simplu: am curatat avocado-ul de coaja, l-am taiat in doua in lung, i-am scos samburele si l-am asezat in farfurie. Am sarat, piperat, un pic de zeama de lamaie si am ras niste parmezan si am asezat in gaura din mijloc al avocado-ului. Am pus si un pic de mustar deasupra, am pus si putin...

Amuse bouche de parmigiana

In Aperitive / Garnituri la 29 Aug 2012

1.se pregatesc vinetele gratinate cu sare. 2.se pregateste sosul de rosii cu ulei de masline,sare,frunze de busuioc si carne de vita macinata,se lasa in jur de 20 minute pe foc dulce amestescand din cand in cand pana se coace bine si pana se usuca bine sosul. 3.se pregatesc feliile de...

Caponata cu amuse bouche

In Aperitive / Garnituri la 28 Aug 2012

1.Se pregateste o tigaie in care se pun vinetele taiate cubulete, dovleceii, rosiile curatate de coaja si perele curatate si ele. 2.Se lasa la copt cu ulei de masline, sare, ardei iute si vin rosu pana se inmoaie toate, cam 30 minute aproximativ, frunzele de busuioc se pun la urma pentru un...

Amuse bouche

In Aperitive / Garnituri la 28 Aug 2012

Chiar simplu si de efect,foarte bune. 1.Se gratineaza feliile de vinete cu sare. 2.Se gratineaza feliile de dovlecei cu sare. 3.Se pregatesc feliile de prosciutto crudo,fisticul macinat fin si feliile de pepene galben taiate subtire ca sa se poata indoi. 4.Se aseaza felia de...

Tortulete cu crema de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2012

1. Se pregatesc cescutele mai intai, se amescteca toate ingredientele pe masa, se face o fantana din faina si restul e usor, pana rezulta o pasta usor de lucrat. Se lasa la odihnit in frigider 20 de minute, apoi se intinde intre doua foli transparente. Se aseaza subtire si cu grija in formele...

Tortulet de avocado cu bacon

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2012

Se curata avocado de coaja si se taie cateva felii cat mai ordonate, apoi se indeparteaza si samburele. Se condimenteaza cu ulei de masline, sare, piper, nucsoara daca vrem, si asezam intr-o farfurioara o felie, apoi asezam si o bucatica de bacon micuta ,apoi putina maioneza si la fel avocado,...

Papara cu flori Benedict

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2012

Simplu si rapid. Punem florile curatate la fiert, apoi le scoatem cu o paleta, le punem intr-o tigaie incapatoare si cu un ou amestecam bine. Stropim cu ulei de masline si condimentam cu sare, nucsoara, piper. Pregatim si baconul intr-o tigaie cateva minute pana se inroseste bine. Punem si...

Tortulete de pizza

In Aperitive / Garnituri la 23 Iul 2012

Intr-un bol de plastic am amestecat faina cernuta cu sare,apa,uleiul si drojdia,pana a devenit ca o mingiuta. Am lasat la cald sa creasca apoi am intins,am uns formele  cu ulei si faina,am asezat si pasta de pizza in ele,am facut gaurele cu furculita si am pus sos de rosii cu ulei de...

Oua Benedict

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2012

La inceput asezam felia de paine pe farfurie, daca e chifla o taiem in doua si o punem pe tigaie antiaderenta cateva minute la incalzit si sa prinda un pic de culoare. Punem si feliile de sunca sau bacon in tigaie si lasam la gratar asa, un pic de sare si asezam pe felia de chifla. Punem apa...

Flori de dovlecei umplute si peste in sos

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2012

Simplu si bun, cu putine ingrediente. Deci am curatat florile de firele care le aveau cele mai mici si le-am spalat una cate una cu grija ca sa nu se rupa si le-am lasat la scurs pe un platou cu hartie absorbanta de bucatarie. Am spalat si cei trei dovlecei verzi, i-am taiat felii subiri si i-am...

Aperitiv rapid

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2012

Pregatim feliile de paine fara drojdie in patratele pe o farfurie,punem in straturi pestele taiat in patratele si stropim cu lamaie si ulei,punem felioara de ardei si rosia ,punem un pic de ulei,sare ,si condiment.

Afisate 1 - 26 din 26 retete    

Postari recente

publicat la 24.08.2013

Tarta sarata cu dovleac

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]