Fotoreportaj: Oktoberfest de...Dublin

Postat de Cristi Roman in Bucataras hai hui pe 10 Oct 2011, 01:13

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

Cum necum s-a facut anul asta a 4-a editie a Oktoberfest de Dublin la care particip. De fiecare data se tine in acelasi loc, undeva in centru, pe docurile raului Liffey care se varsa rece si calm apoi, dupa un kilometru, in Marea Irlandei.

Editiile din 2008 si 2009 au fost sposorizate de Paulaner, care, dupa opinia mea de pasionat de bere nefiltrata, este cea mai buna bautura de acest gen din lume. In ultimii 2 ani insa, Oktoberfestu-ul irlandez a fost acaparat de rivala de-o viata a lui Paulaner, Erdinger, tot o bere neflitrata, insa pe care o apreciez mai putin. Paulaner are un gust fructat si intens, in care simti bine gustul de grau, in timp ce Erdinger....in fine.

Se spune despre Oktoberfest Dublin ca e cel mai mare Oktoberfest din Europa dupa cel original, din Munchen. Se poate, avand in vedere "setea" irlandeza :)).

Am fost de doua ori in cele 17 zile ale festivalului, o data intr-o zi calduroasa, si a doua oara acum cateva zile, cand a fost mult mai frig.

De fiecare data, in ciuda "neporcimii" mele care cred ca se apropie de vreou doi ani deja, bag in mine un bratwurst german, alaturi de o halba de bere rece. Acum insa am mers si mai departe si am alaturat berii si carnatului si niste varza si cartofi, plus o felie dintr-un muschi de porc.

5,50 euro o halba de 0,5, 10 euro una de un litru si 5 euro depozit la fiecare halba. Scumpi nemtii - fiindca am uitat sa va zic: festivalul e facut de comercianti germani, nu irlandezi. Afisele, meniurile la mancare si tot ce tine de inscrisuri de acest gen - toate sunt in germana, de-altfel.

Festivalul are de fiecare data si un cort imens traditional, in care sunt sute de mese de lemn si in care se canta live muzica bavareza si nu numai.

Iar mancarea mai cuprinde si nelipsitii covrigi impletiti bavarezi sau niste gogosele superbe, care merg la fix daca iubesti gogosile.

Pentru ca distractia sa fie si mai mare, anul asta multi germani care fac parte din staff au fost imbracati in haine feminine bavareze :)).

Cam atat de la Oktoberfestul de Dublin, in orasul in care toamna a venit din plin...colorata, dar trista. Si totusi e anotimpul meu preferat, poate tocmai datorita culorilor speciale, si a florilor de toamna, si a frunzelor cazute si...

 

 

Comentarii (5)

LUK

LUK
11.10.2011, 16:24

ei..ce dezmat..super treaba

11.10.2011, 20:39

cat de bine arata felia aia de muschi

04.01.2012, 18:44

Subscriu Paulaner - cea mai buna

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola