danakarin

1

Bucataras
incepator

München

Bucataras din 09.10.2011

RETETE126
PRIETENI78
Retete / Dulciuri

Stelute cu scortisoara

In Prajituri la 18 Dec 2012

Amestecați migdalele măcinate cu zahărul praf si albușul într-un aluat omogen. Întindeți compoziția, cam lipicioasă, pe o suprafața presărată cu zahăr praf intr-un strat de 1 cm.  Bateți celălalt albuș spumă și adăugați pe rând zahărul praf ( 125 g)...

Tort de branza dulce cu mandarine

In Prajituri la 12 Feb 2012

Frecam zaharul cu untul spuma, adaugam oul, si apoi faina si praful de copt, framantam un aluat fraged cu acare tapetam forma de tort cu diametru de 26 -2 8 de cm. Ametecam bine ingredientele pentru crema umplutura, turnam jumatate de compozitie, asezam mandarinele, turnam si a doua parte din...

Tort cu visine (2)

In Torturi la 20 Ian 2012

Am scurs visinile intr-o strecuratoare si le-am pus intr-o cratita cu diametru de aprox. 24 cm, le-am presarat cu 2 linguri de zahar si am dat un clocot pana s-a topit zaharul. Am pregatit blatul, amestecand galbenusele cu zahar pana s-a dublat volumul si crema a facut basicute, am adaugat...

Lapte de pasare

In Dulciuri la 4 Ian 2012

Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma adaugand la sfarsit 2 linguri de zahar. Am pus laptele, in care am adaugat miezul unui baton de vanilie, la fiert la foc mic, si in laptele cald am fiert pe rand cateva minute,  galuste de albus, pe care le-am format cu lingura. Le-am...

Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen)

In Prajituri la 16 Dec 2011

Se amesteca faina si cacaua, se adauga migdalele macinate, apoi zaharul, untul , galbenusurile, romul si vanillia si se framanta pana obtinem un aluat omogen, care se pastreaza o ora la rece. Intindem apoi o foaie de 1/2 cm, si decupam inimioarele. Eu am impartit aluatul in mai multe parti si am...

Fursecuri cu nuca

In Prajituri la 11 Dec 2011

 Amestecam untul, zaharul praf, mierea si zaharul vanillat  pana la o consistenta spumoasa, adaugam, cele doua galbenusuri  si presaram faina si nucile macinate. Prelucram totul ca sa obtinem un aluat omogen. Cu un cornet, sau cu lingurita punem gramajoare in tava, pe hartie de...

Fursecuri "Linzer Augen"

In Prajituri la 5 Dec 2011

Componentele de mai sus se amesteca si se framanta intr-un aluat omogen care se pune la rece pentru 30-40 de minute. Se intinde apoi o foaie subtire de 3-4 mm pe o suprafata infainata, si se decupeaza forme rotunde. la jumatate din cerculete decupam in centru1, sau 2, 3 orificii ca niste ochi,...

Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer Nuss Würfel)

In Prajituri la 5 Dec 2011

Taiem ghimbirul foarte marunt si punem deoparte o lingura pentru decorare. Din restul cantitatii, impreuna cu 60 g zahar, faina , unt, alune framantam un aluat pe care apoi il intindem intr-o foaie de 1,5 cm grosime, si, in forma aceasta, eventual taiat in doua, penru a fi transportat mai usor,...

Stelute cu Nougat ( Nougattaller)

In Prajituri la 5 Dec 2011

Framantam un aluat din unt, faina, zahar, zahar vanillat, alune si praf de copt. intindem o foaie de aprox 6 mm grosime, decupam formele, si le coacem la cuptor 7 minute la 180 de grade. Intre timp topim nougat, si dupa ce s-au racit la ungem, le lipim cate 2, si le decoram cu glazura....

Fulgi de nea (Schneeflocken)

In Prajituri la 5 Dec 2011

Amestecam untul cu zaharul vanillat si cu zaharul pudra pina devine spumos, adaugam amidonul si faina si formam bilute de aprox 1,5 cm diametru. Le asezam in tava de copt pastrand un pic de distanta intre ele si le aplatizam usor cu furculita. Se formeaza astfel santzuletzele care se vad in...

Cornulete de vanilie

In Prajituri la 5 Dec 2011

Se amesteca intii faina cu untul, se adaoga restul ingredientelor. Din coca rezutata se iau cantitati mici si se formeaza cornuletele care se coc la 175 de grade timp de 10-12 minute. Inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra cu vanilie

Cornete

In Prajituri la 27 Noi 2011

Incalzim cuptorul la 175 de grade. Amestecam ouale cu zahar si cu faina, si din pasta obtinuta luam cite putin cu lingurita si formam cite 3  placintele cu un diametru de apoximativ 6 cm. pe fundul tavii unse. Le coacem 3 minute in cuptorul incins, dupa care le desprindem cu grija si formam...

Cornulete de martipan

In Prajituri la 20 Noi 2011

Am amestecat albusul, martipanul si zaharul pina la obtinerea unei paste omogene. Am luat cu lingura cantitati mici si am rulat in mina bastonase de aproximativ 5 cm pe care le-am indoit in forma de cornulete. Le-am pus in tava tapetata cu hirtie de copt, le-am presarat cu fulgi de migdale si...

Cas de gutui

In Dulciuri la 10 Noi 2011

Gutuile se sterg, se taie in sferturi si se pun la fiert cu seminte si cotoare cu tot pentru ca aceasta parte a fructului contine cea mai mare cantitate de pectina. Dupa ce s-au inmuiat, dupa aprox. 30 de minute, se scot din sucul in care au fiert, retinind 2-3 linguri de suc, se curata...

Cuib de viespi

In Prajituri la 23 Oct 2011

Am amestecat ingredientele pentru aluatul dospit, am folosit de data asta un plic de drojdie usata ( a ajuns si pt 600 de grame de faina ) l-am framintat bine.Daca mai e nevoie  mai adaugati  un pic de faina sa nu se lipeasca de miini...  l-am pus o ora la cald sa dospeasca....

Prajitura de ciocolata cu portocale

In Prajituri la 11 Oct 2011

Se fierb portocalele intregi timp de 1/2 de ora pina sunt moi dupa care se taie pt a scoate simburii si se maruntesc in mixer, cu coaja cu tot,  pina la consistenta unui piure. Ouale se bat intregi, adaugind putin cite putin zaharul,  alunele,  ciocolata rasa si la sfirsit...

Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)

In Prajituri la 9 Oct 2011

Faina se trece prin sita si in mijloc se face o mica adincitura in care se pune drojdia maruntita, o parte din lapte si un pic de zahar. Aceste componente se amesteca pina la topirea drojdiei. Apoi se framinta un aluat omogen , adaugindu-se restul componentelor,  restul de lapte, oul, restul...

Afisate 31 - 47 din 47 retete    

Postari recente

publicat la 01.04.2014

Paste cu anghinare si creveti

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]