Cornete

de danakarin in Prajituri, 27 Noi 2011 | 22796 vizualizari

 

M-am hotarit sa fac azi aceasta prajitura, mult draga inimii mele....din mai multe motive. In primul rind pentru ca nu am postat nimic special de ziua mea, apoi pentru ca azi e la noi prima duminica de Advent, cele 4 saptamini care preced Craciunul. Iar azi dimineata am aflat ca e si ziua de nastere a Cristinei, deci, cu atit mai bine se potriveste o prajitura ciocolatoasa.
Va invit sa gustati. Si sa ascultati un cantecel :

http://www.youtube.com/watch?v=wBe_n1kQ948&feature=related

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina

Pentru Crema: 

  • 2 oua
  • 140 g zahar
  • 150 g unt
  • 25 g cacao

Pentru glazura:

  • 50 g zahar
  • 4 llinguri de cacao
  • 20 g unt

pentru crema:

  • 2 oua
  • 140 g zahar
  • 150 g unt
  • 25 g cacao
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornete:

Incalzim cuptorul la 175 de grade. Amestecam ouale cu zahar si cu faina, si din pasta obtinuta luam cite putin cu lingurita si formam cite 3  placintele cu un diametru de apoximativ 6 cm. pe fundul tavii unse. Le coacem 3 minute in cuptorul incins, dupa care le desprindem cu grija si formam din fiecare cite un cornet. Repetam operatia pina se termina aluatul. Mie mi-au iesit 25 de bucati.

Pregatim glazura. Eu am folosit una din comert, pe care am topit-o pina la consistenta dorita, si am inmuiat fiecare cornet, in asa fel incit sa aiba o margine uniforma.si le-am lasat sa se usuce.

Intre timp am pregatit crema, amestecind zaharul cu cele doua oua si cacaoa pe aburi, iar atunci cind aceasta compozitie s-a ingrosat, am racit-o si am adaugat untul, amestecind pina la omogenizare. Am pus crema in congelator pentru 10-20 de minute , dupa care am amestecat-o din nou pina a deventit spumoasa si s-a deschis la culoare. Am umplut cornetele si voila !

TIPS-URI

1

Placintelele de aluat din care se formeaza cornete trebiue sa fie moi si maleabile, daca se coc prea mult, nu se mai pot forma dupa dorinta.

2

Nu puneti mai mult de 3 bucati la copt, nu veti reusi sa formati mai mult de 3 cornete

3

Dupa fiecare runda curatiti fundul tavii si ungeti din nou.

4

Aceaste operatii necesita un pic de exercitiu....dar daca respectati 3 minute de copt,  este ok.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornete umplute