danakarin

1

Bucataras
incepator

München

Bucataras din 09.10.2011

RETETE126
PRIETENI75
Retete / Dulciuri

Salam de biscuiţi, reţetă din copilarie

In Prajituri la 7 Apr 2014

Salam de biscuiţi, reţetă din copilarie E de preferat să căutam biscuiţi simpli, uscaţi, şi fără arome străine. De asemenea, e bine să avem un praf de cacao de bună calitate.Mărunţim biscuiţii, o parte îi radem, o parte îi sfărâmăm doar. 1-2 linguri din...

Tarta suedeza cu afine

In Prajituri la 30 Mar 2014

Încălzim cuptorul la 200 de grade, frecăm untul cu zahăr până obținem o cremă spumoasă, adăugăm oul bătut, apoi amestecul de făină și praf de copt și prelucrăm această masă într-un aluat elastic, pe care îl repartizăm în forma noastră de tartă....

Cupcake de ciocolata si caramel

In Dulciuri la 18 Mar 2014

 Se încălzește cuptorul la 180˚. Se topește ciocolata la cuptorul cu microunde. Se amestecă untul cu 50 grame de zahar , se încorporează ciocolata și gălbenușurile. Separat...

Mousse cu ciocolata alba

In Dulciuri la 15 Mar 2014

Ciocolata se topeste foarte incet intr-un vas pe aburi (deasupra unei oale in care fierbe apa) amestecand continuu. Ciocolata nu trebuie sa fie fierbinte, nici măcar caldă, dar cremoasă. Separat se bate frisca si se amesecă, cu grijă,  cu galbenușul. Se toarnă apoi incet peste...

Gogosi sau pancove

In Dulciuri la 13 Mar 2014

, Eu am folosit pentru prepararea aluatului automatul de pâine, de care sunt foarte încântată şi la care recurg de fiecare dată când am de frământat o cocă. Dacă nu aveți automat de pâine, puteți, desigur, să lucrați aluatul cu mâna....

Reteta de desert chec rapid si ieftin cu doar doua oua

In Prajituri la 22 Feb 2014

Preparare Reteta de desert chec rapid si ieftin cu doar doua oua Amestecam ouale intregi cu zaharul, adaugam laptele si uleiul si apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si data prin sita. Trebuie sa avem grija ca in cazul fainii, cana sa fie plina doar pe 3/4. Aluatul va avea...

Prajitura mallorcheza cu migdale

In Prajituri la 16 Feb 2014

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem bine cu o lingura de unt o forma cu diametrul de 20 cm, si o presaram apoi cu 2 linguri de migdale macinate. Separam ouale, batem albusul cu un praf de sare pana avem o spuma tare si lucioasa, adaugam 50 g de zahar in ploaie amestecand continuu.. Frecam...

Chec cu lamaie

In Prajituri la 13 Ian 2014

Incalziti cuptorul la 150 de grade. Radeti coaja de lamaie, stoarceti-le apoi pastrand sucul pentru mai tarziu.  Mixati sau bateti cu telul ouale  intregi cu zahar pana la obtinerea unei creme pufoase, albicioase si aerate, adaugati zeama de lamaie. Eu am folosit 2 lamai mai...

Tort Rudolf cu aroma de turta dulce

In Torturi la 5 Ian 2014

Avem nevoie de doua zile: Incepem cu prepararea fondantului , din cantitatea de mai sus iese cam 1 kg, il puteti folosi si mai tarziu daca il puneti la pastrare la rece.  Am topit Marsmollow ( se gasesc de cumparat albe sau colorate , cam peste tot...) in cuptorul cu microunde intr-un...

Tort de lamaie si Lemon curd

In Torturi la 16 Oct 2013

Am ales o forma de tort de 20 de cm. Daca doriți sa-l faceți mai mare, adaptați cantitățile.  Am amestecat cu robotul ouăle si zaharul, am adăugat uleiul si celelalte lichide si când am avut o masă spumoasă care a crescut frumos am pus făina si praful de copt si coaja...

Tort de ciocolata cu afine

In Torturi la 15 Sep 2013

Reteta de blat este cea a tortului de ciocolata al lui Gaby, pe care il gasesc fenomenal: http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-ciocolata-50720.html Am pregatit blatul conform retetei,  am uns  si infainat o cratita de 20 cm. Am copt blatul la 170 grade cam 35 de minute. L-am...

Panna cotta

In Dulciuri la 1 Sep 2013

Fierbem frisca nebatuta cu zahar si vanilie, adaugam gelatina  si amestecam pana se topeste si omogenizeaza totul. . Umezim niste forme sau cescute, turnam compozitia, dam la rece sa se intareasca. cand vrem sa servim, peste vreo 2-3 ore, Introducem formele in apa fierbinte, ca sa se...

Clatite cu crema de branza la cuptor

In Dulciuri la 30 Iun 2013

Topim untul, pregatim aluatul de clatite din ingredientele insirate mai sus, il amestecam bine sa nu aiba cocoloase. Il lasam sa se odihneasca cel putin 30 de minute. Pentru umplutura, batem frisca, inmuiem stafidele intr-un pic de rom, amestecam galbenusurile cu zahar, mondamin, branza,...

Minciuni

In Dulciuri la 30 Mai 2013

Din toate ingredientele framantam un aluat elastic mai tare. Il lasam sa se odihneasca o jumatate de ora in frigider. intindem apoi o foaie de cam 3-4 mm. Taiem  fasii de aluat pe care le crestam la mijloc. Trecem un capat de aluat prin acea crestatura. Obtinem astfel forma dorita. Incingem...

Gelee de soc

In Dulceata / Gem la 25 Mai 2013

După ce, într-o agreabilă plimbare, am ales florile, le sortăm, le alegem, le debarasăm de eventualele insecte, le tăiem niţel codiţele, dar nu le spălăm. Evităm recoltarea florilor din vecinătatea arterelor foarte circulate, spre a nu ingera  noxe o dată cu deliciosul...

Tort de lemon curd si capsune

In Torturi la 25 Mai 2013

Pentru lemon curd: Am bătut ouăle întregi, am amestecat pe abur zahărul, coaja şi zeama de lămâie, am adăugat cu grijă ouăle şi am bătut combinaţia cu telul (ia ceva vreme), până am obţinut o cremă de consistenţa unei budinci. Am luat-o deoparte, am pus untul...

Briose de rubarba si capsuni

In Prajituri la 19 Mai 2013

Radem martipanul sau il maruntim cum stim, il frecam cu zahar, unt, cele 3 oua, adaugam un praf de sare. Separat amestecam grisul cu faina si cu praful de copt, unim cele doua componente, adaugam fructele cu grija, pregatim formele de muffins, le ungem, le presaram cu faina. Ar trebui sa va iasa...

Briose de capsuni

In Prajituri la 19 Mai 2013

Spalam capsunele le curatam si le taiem marunt. Amestecam intr-un bol faina, fulgii de ovaz si praful de copt, iar in alt bol frecam zaharul spuma cu untul, adaugam galbenusele, batem separat albusul spuma, si in final unim aceste componente, avand grija sa nu se zdrobeasca prea tare spuma....

Tarta de capsune

In Prajituri la 15 Mai 2013

Pentru pişcot am avut o formă de tort detaşabilă de 28 cm. Cam mare, recunosc, cu toate acestea, mi-a dat,din cantităţile de mai jos, un tort destul de înalt. L-am tăiat în două felii, şi deci am avut o bază pentru două prăjituri cu fructe. Una am congelat-o (merge foarte...

Mousse au chocolat

In Dulciuri la 21 Apr 2013

Separam ouale, batem spuma si o lasam in frigider pana pregatim restul. Amestecam galbenusurile cu zahar intr-o crema spumoasa, care isi tripleaza volumul. Batem frisca si o plasam de asemenea in frigider. Topim ciocolata pe baie de apa, o adaugam incetisor la crema de oua apoi mai adaugam...

Briose cu afine si ciocolata

In Prajituri la 18 Mar 2013

Am batut intr-un bol zaharul si zaharul vanilat cu  ouale, am adaugat apoi uleiul, laptele batut si am omogenizat. In alt bol am amestecat faina cu praful de copt si am unit apoi cele doua componente. Am adaugat afinele. Eu am avut proaspete, dar se pot folosi si congelate, apoi...

Gogosi sau pancove

In Prajituri la 12 Feb 2013

Amestecam o parte din laptele caldut cu drojdia proaspata si cu o lingurita de zahar. Topim untul in restul de lapte, batem ouale si le adaugam la aceasta compozitie. Separat amestecam faina cu restul de zahar, un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie, romul si in final, din toate...

Muffins cu Müsli

In Prajituri la 12 Feb 2013

Iată cum am procedat : Preîncălzim cuptorul la 200 de grade, pregătim forma de muffins ungând fiecare adâncitură cu ulei sau un pic de unt. Eu am avut niște forme de hârtie, pe care le-am așezat  în fiecare lăcaș. Amestecăm componentele uscate...

Palmeritas rapide

In Prajituri la 3 Feb 2013

Am presarat pe suprafata de lucru o lingura de zahar tos nu prea fin. Puteti folosi si zahar brun. am plasat apoi o foaie de aluat foietaj cam 25 /15 cm, pe care am intins-o un pic cu sucitorul, atat cat sa se lipeasca zaharul. Am presarat si pe suprafata aluatului o lingura de zahar si am rulat...

Clatite cu branza dulce la cuptor

In Dulciuri la 30 Ian 2013

Am pregatit aluatul de clatite amestecand ouale cu faina, zaharul vanilat, un pic de sare si lapte, si am adaugat mestecand continuu apa minerala pana la o consistenta de smantana lichida. L-am lasat sa se odihneasca 20 minute. Mi-au iesti 10-12 clatite pe care le-am prajit in tigaia antiadeziva...

Melci cu umplutura de migdale

In Dulciuri la 27 Ian 2013

Daca branza este mai moale o punem intr-un servet si o lasam sa se scurga intr-o sita. Apoi o amestecam cu ulei, zahar, zahar vanilat intr-o pasta omogena, adaugam jumatate din cantitatea de faina si omogenizam. In cealalta jumatate din cantitatea de faina adaugam praful de copt, si o turnam...

Tort de fructe pentru sezonul rece

In Prajituri la 19 Ian 2013

Topim untul , curatam si feliem merele, scurgem prunele de zeama din compot. Batem  cele 3 oua si adaugam untul topit in fir subtire, apoi zaharul si batem in contiuare combinatia pana isi dubleaza volumul. Adaugam laptele,  apoi faina si praful de copt si amestecam pentru a obtine un...

Desert de iarna

In Dulciuri la 9 Ian 2013

Putem alege mai multe feluri de citrice, grapefruit roz si galben, pomello, ce ne este la indemana. Cojim si filetam fructele indepartand cu grija pielitele. Avem de asemenea grija sa pastram zeama care rezulta din acest porcedeu, si sa nu zdrobim prea tare feliie rezultate. Amestecam...

Beigli cu mac si nuca

In Prajituri la 29 Dec 2012

 Încălzim laptele cu miezul de vanilie şi cu zahăr, turnăm, pe rând, cele 400 grame de nuci măcinate (pe care eu, dragii mei, le macin cu maşina de măcinat nuci a bunicii mele, veche de vreo 75 de ani...o adevărată piesă de muzeu, de care nu mă îndur să mă...

Tort Nutella

In Torturi la 19 Dec 2012

Separăm ouăle şi batem albuşurile spumă, cu un praf de sare. Într-un alt vas, amestecăm bine untul cu Nutella, punând, rând pe rând, gălbenuşurile şi, apoi, alunele măcinate. Topim ciocolata în baie marie şi o lăsăm să curgă, în strat subţire,...

Afisate 1 - 30 din 47 retete    

Postari recente

publicat la 01.04.2014

Paste cu anghinare si creveti

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Munca iti este apreciata si recompensata cum se cuvine si ai ocazia sa-ti exersezi talentul organizatoric si administrativ

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]