Tarta de capsune

de danakarin in Prajituri, 15 Mai 2013 | 7426 vizualizari

 

Incepe sezonul meu preferat: capsune, cirese, soc si alte minunatii. Iata o tarta nepretentioasa....

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 g zahăr
  • 120 g făină
  • 120 g amidon
  • o linguriţă şi jumătate praf de copt
  • 400 g capşuni
  • 2-3 linguriţe gem de capşuni (facultativ)
  • un pachet de gelatină pentru tarte cu fructe: Tortenklar
  • 3 linguri de zahăr
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de capsune:

Pentru pişcot am avut o formă de tort detaşabilă de 28 cm. Cam mare, recunosc, cu toate acestea, mi-a dat,din cantităţile de mai jos, un tort destul de înalt. L-am tăiat în două felii, şi deci am avut o bază pentru două prăjituri cu fructe. Una am congelat-o (merge foarte bine), pentru mai târziu. 
Voi, dacă vreţi, puteţi înjumătăţi cantităţile
Batem ouăle cu zahărul cam 10 minute. Dacă avem un robot (al meu tocmai s-a stricat), merge mai repede.
Amestecăm separat amidonul, făina cernută şi praful de copt şi le adăugăm la crema de ouă. Observaţi, vă rog, nu avem nici un pic de grăsime ! Coacem acest pişcot, într-o formă de tort detaşabilă, cam 30 de minute, la 180 de grade, lăsăm să se răcească bine.
Între timp, curăţăm şi tăiem căpşunile felii. Eu am tăiat pişcotul în două, o parte am pus-o deoparte, iar pe cealaltă am uns-o foarte subţire, cu gem de capşuni, amestecat cu puţină apă, să-l putem întinde bine. Am clădit, apoi, fructele, după principiul ţiglelor pe acoperiş,  suprapunându-le parţial, şi am trecut la prepararea jeleului care să le acopere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de portocale si bezea