Tarta suedeza cu afine

de danakarin in Prajituri, 30 Mar 2014 | 5280 vizualizari

 

Sunt foarte receptiva la retete simple si rapide...asta e una!

 

INGREDIENTE

  • Pentru o formă de 24 cm:
  • 100 g de unt
  • 85 g de zahăr extrafin
  • Un ou
  • 100 g făină de grâu
  • 60 g făină de secară
  • O linguriţă de praf de copt
  • Pentru umplutură:
  • 250 g de smântână groasă (100g de Creme Fraiche si 150 g de smantană acrișoară)
  • Un ou
  • 40 g de zahăr extrafin
  • Miezul de la un baton de vanilie
  • 250 g de afine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta suedeza cu afine:

Încălzim cuptorul la 200 de grade, frecăm untul cu zahăr până obținem o cremă spumoasă, adăugăm oul bătut, apoi amestecul de făină și praf de copt și prelucrăm această masă într-un aluat elastic, pe care îl repartizăm în forma noastră de tartă.

Din smântână, ou, zahăr și vanilie realizăm umplutura ( putem combina și 150 de g de crème fraîche cu 100 de smântână acrișoară), o turnăm în forma tapetată cu aluat, presărăm afinele şi coacem tarta 25 de minute, până când se întărește crema si capătă o culoare galben-aurie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta suedeza cu afine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Satisfyyourcravings 1

30.03.2014, 13:22

Mmmmmm!

danakarin 1

30.03.2014, 20:41

Am mai facut-o odata! N-a ramas nici o firimitura!
Va multzumesc de aprecieri!

robert_b 1

15.07.2014, 21:14

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu afine