Retete traditionale din Portugalia
Specialitatile culinare portugheze sunt foarte aromate, usor de preparat si asemanatoare cu cele din bucataria romaneasca. Va invitam sa preparati retete portugheze postate de bucatarasii nostri calatori. Ei va arata intreg procesul pas cu pas, va impartasesc secrete si sfaturi, pentru ca reteta preparata de dumneavoastra sa fie un succes.
Specialitati culinare portugheze
Conform unei zicale vechi romanesti, dragostea trece si prin stomac. Astfel, cu ajutorul preparatelor portugheze de pe site-ul nostru, veti castiga dragostea si admiratia celor apropiati. Alegeti sa pregatiti un delicios pui portughez, o tarta cremoasa sau painea portugheza rumena si aburinda cu mac!
Orez cu creveti si sofran
Postat de: cristeena20- Punem putina ceapa tocata la robot la calit cu ulei de masline si adaugam orezul (nu spalam in niciun fel orezul). Amestecam putin si adaugam supa de lui (4 cani). Daca nu aveti supa de pui... Citeste continuarea
Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor
Postat de: cristeena20Pestele bacalhau e un peste cod sarat si uscat , care se tine la inmuiat in apa rece in prelabil 1-2 zile, sch8imbandu-se apa de mai multe ori. Bucatile de peste vor creste si se pot folosi pe... Citeste continuarea
Supa-crema de rosii aromata
Postat de: cristeena20- Intr-o oala punem la calit ceapa taiata bucati potrivite (nu ff marunt)si usturoiul zdrobit cu lama cutitului in margarina, la foc mic, pana se inmoaie si capata o aroma. Adaugam morcovul taiat... Citeste continuarea
Pastrav salmonat la cuptor
Postat de: cristeena20Pentru mine pestele, cuc at e mai simplu preparat , cu atat e mai bun, mai gustos. Imi place sa simt aromele naturale , deci il prefer in cuptor sau la gratar. Pastravul curatat (eu asa l-am... Citeste continuarea
Cozonacul regelui (Bolo rei)
Postat de: cristeena20Este important sa avem ingredientele pregatite si tinute la temperatura camerei. Fructele cristalizate se tau cubulete si le punem la inmuiat in vin de porto (daca nu aveti puteti inlocui cu... Citeste continuarea
Muffins cu mere si scortisoara
Postat de: cristeena20- Merele curatate de coaja si razuite se amesteca cu 2-3 linguri din zaharul brun. - Amestecam restul de zahar cu ulei (eu am folosit ulei de masline) si cu scortisoara. Adaugam oul si... Citeste continuarea
Pui cu orez cabidela
Postat de: cristeena20In primul rand trebuie sa preparati sangele; cand se colecteaza de la gaina sacrificata se pune imediat otetul, pentru a nu se coagula si il pastrati in frigider pana la prepararea mancarii.... Citeste continuarea
Carne de porc a portugheza
Postat de: cristeena20Carnea se taie cubulete si se pune in marinata. Adaugam sare, piper, pasta de ardei, 3 catei de usturoi tocati , putin sos tabasco si turnam vinul alb. Dam la frigider pentru cateva ore inainte de... Citeste continuarea
Supa de pui in stil portughez
Postat de: cristeena20Eu folosesc mereu pui de casa , dar este buna si cu pui din comert. Deci pregatiti carnea de pui (pulpe, aripi, piept si maruntaiele) si le puneti in apa rece la fiert cu sare . Eu folosesc... Citeste continuarea
Delicii de nuca de cocos
Postat de: cristeena20- Intr-un bol punem cocosul si zaharul . Trebuie sa fie cantitati egale . - Puneti ouale intregi si cu mana incepeti sa incorporati toate ingredientele . - Pregatiti forme de hartie mici de... Citeste continuarea
Supa crema de legume cu fasole verde
Postat de: cristeena20- In oala pentru supa punem margarina cu ceapa tocata la calit si lasma pana se inmoaie putin. adaugam usturoiul tocat si el si apoi legumele: morcovii curatati si taiati rondele mai mari; ardeiul... Citeste continuarea
Tocanita de pipote picanta
Postat de: cristeena20Pipotele se spala si se tau daca sunt prea mari. eu am folosit congelate. Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Adaugam pasta de legume (eu am facut inc asa- vezi reteta) si am... Citeste continuarea
Turtite de orez cu peste
Postat de: cristeena20Pregatim orezul. Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Cand e bine inmuiata si capata o culoare rumena adaugam rosia tocata marunt (sau puteti folosi rosii din conserva). Adaugam pasta... Citeste continuarea
Tarta de pui cu legume
Postat de: cristeena20Carnea de pui o fierbem bine si o luam de pe oase, rupand-o fasii potrivite. Supa ramasa o puteti folosi la alte mancaruri, deci este bine sa o pastrati la frigider . Intr-o tigaie punem... Citeste continuarea
Paine cu branza si carnati
Postat de: cristeena20- Taiem un capac la paine si o scobim. Ideala este painea de casa , cu coaja groasa si tare. - Cascavalul razuit il amestecam cu carnatul taiat cubulete ff mici , ceapa razuita si usturoiul... Citeste continuarea
Piept de pui cu sos alb de ciuperci
Postat de: cristeena20Pieptul de pui se feliaza in bucati potrivite ca marime si mai subtiri. Le condimentam cu sare, piper alb praf, praf de knorr de pui, praf de usturoi si stropim cu vin alb. Dam la frigider... Citeste continuarea
Dourada cu legume la cuptor
Postat de: cristeena20Prima data pregatim pestele: se curata de solzi si de intestine si se cresteaza . Il presaram cu sare , piper alb , punem in fiecare 1 foaie de dafin si felii de lamaie. Il stropim cu putin ulei... Citeste continuarea
Somon la gratar cu gogosele de cartofi
Postat de: cristeena20- Pregatim cartofii: ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare, Cand sunt bine fierti ii pasam ca pentur piure si ii amestecam cu unt, parmezan ras si un ou. Condimentam cu piper... Citeste continuarea
Supa crema de legume cu creson
Postat de: cristeena20- Pregatim legumele: prazul se spala si se taie julien; ardeiul se taie cuburi mai mari, morcovii se curata si se taie rondele, dovlecelul se curata si la fel, il taiem in cuburi mai mari-... Citeste continuarea
Salata portugheza (roşii aperitiv)
Postat de: kukibellaOuale se fierb tari şi se taie pe din doua. Roşiile se scobesc. In fiecare roşie se aşeaza cate o jumatate de ou, se pune cate o bucata de sardina, se pune maioneza şi se orneaza cu... Citeste continuarea
Cod Bacalhau la cuptor
Postat de: cristeena20- Codul trebuie sa fie neaparat bacalhau, sarat si uscat. Luam tipul care creste mai mult si da bucati mai groase. Acestea sunt ideale preparate asa intregi. Deci codul sarat il tinem la inmuiat... Citeste continuarea
Pestisori escabeche
Postat de: cristeena20Cum am fost la pescuit si am prins o multime de pestisori am facut cu o parte din ei un aperitiv minunat , ideal pentru zilele de vara toride. Curatam pestii si ii tinem in marinata de... Citeste continuarea
Oua umplute cu ton
Postat de: cristeena20Fierbem ouale tari si apoi le curatam. Le taiem in jumate pe lungime si scoatem galbenusurile. Punem deoparte albusurile jumatati. Galbenusurile le zdrobim cu o furculita sau le... Citeste continuarea
Budinca flan spumoasa
Postat de: cristeena20Pregatim o forma rotunda cu gaura in mijloc pe care imbracam in caramel. Separam ouale: intr-un vas mixam bine galbenusurile cu zaharul si cu continutul plicurilor de budinca flan , pana... Citeste continuarea
Salata de ton à Algarvia cu pepene
Postat de: cristeena20Spalam frunsele de salata si le rupem bucati mai mici; rosiile le taiem cuburi; la fle procedam si cu pepenele. - masline si otet balsamic. Nu uitam sa punem putina sare (eu pun la salate flor... Citeste continuarea
Rulada de carne in foietaj
Postat de: cristeena20Am decongelat aluatul de foietas. Eu am avut in forma rotunda. Carnea tocata o amestecam cu sare, piper, putin sos chilli,2 linguri pasta de legume (facuta de mine din ceapa, usturoi, morcov,... Citeste continuarea
Cartofi cu ficatei de pui la cuptor
Postat de: cristeena20Cartofii se curata de coaja si se tau in 4 pe lungime .Ii prajim de jumate in ulei incins apoi ii scoatem intr-un vas si ii condimentam cu sare, piper si praf de usturoi. lasma deoparte.... Citeste continuarea
Chilli com carne
Postat de: cristeena20Punem la calit ceapa cu ulei de masline. Adaugam morcovul taiat cubulete si ardeiul, la fel, taiat cubulete. Lasma sa se caleasca bine si adaugam apoi usturoiul maruntit, foaie de dafin, cimbrul... Citeste continuarea
Orez cu gogosari
Postat de: cristeena20Tocam marunt ceapa si o punem la calit cu ulei de masline. Gogosarul se taie fasii mici sau cubulete. Il aduagam la ceapa si calim bine, pana se inmoaie. Adaugam orezul (car enu trebuie spalat... Citeste continuarea
Bifanas de porc cu mustar
Postat de: cristeena20Marinam feliile de carne cu cateva ore inainte de a le prepara. Presaram cu sare si piper si stropim cu vin alb. Acoperim vasul si dam la frigider cateva ore. Intr-o tigaie punem untura si... Citeste continuarea
Pui in stil à Bras
Postat de: cristeena20Carnea de pui se faramiteaza si se pastreaza deoparte. Folositi si pielea deoarece da un gust bun . Ceapa o taiem solzisori si se pune la calit intr-o tigaie cu ulei de masline si dafin.... Citeste continuarea
Lasagna cu ton si sardine
Postat de: cristeena20- Daca nu avem sos bechamel gata cumparat putem face din 50 gr faina amestecata cu 50 grame unt pe foc si adaugam 500 ml lapte. (sa iasa 500 ml sos). Adaugam sare, piper alb si razuim putina... Citeste continuarea
Briose cu banane si cirese
Postat de: cristeena20- Bananele le facem piure cu furculita si le amestecam cu cele 2 oua batute. Adaugam uleiul , laptele si apa calduta, amestecand cu un tel. - Separat intr-un alt vas amestecam faina cu praful... Citeste continuarea
Pastrav in suc propriu la cuptor
Postat de: cristeena20Pastravul il curatam si apoi il crestam usor cu un cutit. Il saram si piperam cu putin piper alb si il tinem putin la rece sa se intrepatrunda. Dupa cateva ore pregatim... Citeste continuarea
Quiche cu brocoli si carnati
Postat de: cristeena20- Aluatul de tarta il scoatem din frigider exact inainte sa il pregatim. Daca e cpngelat se dezgheata in prealabil in frigider. - Desfacem broccoli in buchetele potrivite si il fierbem in apa... Citeste continuarea
Jardineira cu carne de vita
Postat de: cristeena20- Carnea se taie cuburi potrivit de mari. - In cratita punem ceapa tocata marunt la calit in ulei de masline si apoi dupa 3 minute adaugam usturoiul pisat. Mai lasam sa se caleasca bine si... Citeste continuarea
Tartine cu pasta de ton
Postat de: cristeena20- Preparam pasta de ton: scurgem tonul din ulei si il faramitam bine cu furculita. Aduagam ceapa razuita dupa gust , sare, piper alb proaspat macinat,patrunjel verde tocat,l putina zeama de... Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu farinheira
Postat de: cristeena20- Bucatile de carne le crestam , facand un buzunar in mijloc . Le condimentam cu sare, piper si praf de usturoi. Le lasam la rece cateva ore inainte de a le pregati. - Farinheira se pune... Citeste continuarea
Prajitura aromata de iaurt
Postat de: cristeena20- In primul rand trebuie sa va explic ca masura de la ingrediente se refera la cutia in care a fost iaurtul. - Batem ouale cu zaharul bine cu mixerul pana devine spuma si adaugam... Citeste continuarea
Curry risotto cu pui
Postat de: cristeena20- Prima data pregatim puiul curry. Portionam carnea. Intr-o cratita punem ceapa tocata la calit cu ulei de masline. Cand devine sticloasa adaugam pasta de legume si apoi adaugam usturoiul... Citeste continuarea