Paine taraneasca

de Oana in Piine, 27 Apr 2009 | 14915 vizualizari

 

Este o paine cu 3 tipuri de faina, facuta la masina de paine. Reteta este chiar din carticica masinii (Moulinex OW 5000). Iese foarte buna!

 

INGREDIENTE

        Pentru o paine de 750 g:
  • 305 ml apa
  • 1 lingurita ulei de floarea soarelui
  • 1 si 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri cu lapte praf
  • 240 g faina alba
  • 120 g faina integrala
  • 120 g faina de secara
  • 1 si 1/2 lingurite cu drojdie uscata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine taraneasca:

Toate ingredientele se pun in masina de paine in aceasta ordine si se seteaza programul 3 (pentru Moulinex OW 5000), dureaza 3h37.

Se seteaza culoarea dorita pentru coaja, eu aleg mereu crocanta :). Duap ce se face painea, se lasa la racit pe un grilaj o ora, apoi se taie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Bucataras 1

29.04.2009, 07:37

http://blog.bucataras.ro/cozonac-pufos-si-gustos-la-masina-de-paine/

Oana 1

29.04.2009, 11:39

Oana, multumesc! Multumim Bucataras pentru link

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Painea fermierului