Alba ca zapada

de ionela2682 in Prajituri, 12 Mar 2011 | 18430 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 lg zahar,
  • 7 lg ulei,
  • 7 lg lapte acru(sau lapte),
  • 2 oua,
  • sare,
  • 1 plic amoniac stins in putina zeama de lamaie sau otet,
faina cat cuprinde,
Crema se prepara din :
  • 1 l lapte,
  • 9 lg faina,
  • 1 pachet unt,
  • 1cana zahar(+ 2-3 linguri zahar pudra),
  • 1 lamaie,
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

Mixam pentru inceput zaharul cu ouale si iaurtul ,adaugam amoniacul stins,omogenizam, dupa care incepem sa adaugam faina pana obtinem un aluat tare.Impartim aluatul obtinut in 4 bucati pe care le vom intinde intava unsa cu ulei

pentru crema se procedeaza in felul urmator:
intr-o cana de lapte se adauga faina si se mixeaza bine   nu raman cocoloase(eventual folositi mixerul) , restul de lapte se pune pe focimpreuna cu  1 cana de zahar, la baie de aburi,iar in momentul in care incepe sa fiarba se adauga si restul de lapte cu faina , se amesteca continuu pana se ingroasa bine,se lasa la racit.Untul se bate spuma cu zaharul pudra dupa care incepem sa adaugam din crema de unt preparata inainte si racita, cate o lingura pe rand la final adaugam coaja si sucul de la o lamaie. Cu crema astfel obtinuta ungem foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

ionela2682 1

14.03.2011, 14:58

goldielocks e binevenit comentariul tau ...asa ziceam si eu ,amoniacul este amoniac!

adry88 1

09.06.2011, 15:33

Msclaudish 1

28.03.2012, 09:27

foarte gustoasa si pufoasa prajitura, credetima am facut o si eu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tavalita lui Sabina