Alba ca zapada...neagra

de cocineraviajera in Prajituri, 13 Oct 2011 | 7685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri ulei,
  • 6 linguri lapte,
  • 2 oua,
  • 1 lingurita amoniac stins cu otet
  • faina cat cuprinde pentru un aluat tare dar usor de modelat.
  • Crema:
  • 200 gr zahar,
  • 400 ml lapte,
  • 3 linguri faina,
  • 2 oua preferential,
  • ½ margarina sau unt,
  • 2 lamai.  
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada...neagra:

Foi:

Din toate ingrendientele, se framanta un aluat destul de tare dar elastic. Se imparte aluatul in 3 parti egale. Se intind foi de marimea tavii de aragaz si se coc pe dosul ei la mijlocul. Cuptorul sa fie la o temperatura medie. Cand au culoarea galbui, sunt gata. Timpul de coacere depinde de cuptorul de care dispuneti. Se aseaza la racit pe o suprafata plana pana preparam

Crema:

Se amesteca laptele cu faina si zaharul pe foc pana se ingroasa. Se adauga 2 oua batute. Se adauga untul la crema fiarta. Se adauga coaja si zeama de la 2 lamai in crema de mai sus si se omogenizeaza bine.

Montare prajitura:

Se acopera prima foaie cu jumatate din crema, deasupra se aseaza a doua foaie. Se acopera cu cealalta jumatate de crema si se aseaza cea de-a treia foaie. Se preseaza putin si se acopera cu o alta tava de marimea prajiturii. Se da la frigider pentru cateva ore.

Se acopera cu glazura de ciocolata si se da din nou la rece, apoi se taie in forma dorita.

S-aveti pofta!

TIPS-URI

1

Atentie la foi sa nu se rumeneasca prea tare, sunt gata cand au o usoara culoare galbuie, altfel se intaresc si nu se vor patrunde cu crema.

2

Pentru a se mentine tare glazura e bine ca prajitura sa fie tinuta la frigider.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada...neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ciocolatoasa