Almond Roca

de bucatarimcudiana in Dulciuri, 26 Noi 2012 | 3801 vizualizari

 

Am luat reteta de la Ela, este minunata( atat reteta cat si Ela :) )

 

INGREDIENTE

  • 100 gr alune
  • 100 gr nuci
  • 220 gr zahar brun
  • 230 gr unt
  • 300 gr ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Almond Roca:

In reteta originala trebuia sa folosesc 200 gr migdale, dar eu am folosit jumate nuci si jumate alune (nu arahide) usor prajite.

Intr-un vas (de preferat cu fundul dublu) se pune untul la topit ,  se adauga zaharul, amestecand pana se topeste si se lasa pana incep sa apara bule(timpul de fierbere 12 minute) si devine ca un caramel. Amestecam continuu. Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat din amestecul de alune si nuci, dupa care turnam caramelul. 

Tot acum, cand caramelul este fierbinte, aranjam ciocolata deasupra si o lasam cateva minute pana incepe sa se topeasca. Cu ajutorul unei linguri, cu miscari circulare uniformizam ciocolata. Cat mai este calda, presaram si restul de alune si nuci, dupa care  apasam putin pana intra in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Almond Roca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (24)

bucatarimcudiana 1

27.11.2012, 10:44

rocsi, multumesc

Sim0na 1

27.11.2012, 19:46

mmm.. bunatatea asta-i pe gustul meu!!!

bucatarimcudiana 1

03.12.2012, 11:30

simona, multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Raza de soare cu migdale